Bachelor's Degree Programme in Mathematical Information Technology

Degree title:
Bachelor of Science
Degree program type:
Bachelor's Degree
Credits:
180 cr
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019

Description

Tietotekniikkaa löytyy kaikkialta: taskusta, terveysteknologiasta, lentokoneista, koulusta, kavereilta, maan alta ja päältä. Ja löytyyhän sitä tietysti myös tietokoneista, matkapuhelimista, 3D-televisioista ja netistä.

Tietotekniikassa pureudutaan siihen, miten näitä eri systeemejä ja laitteita suunnitellaan ja toteutetaan erityisesti niissä asustavien tietokoneohjelmien muodossa. Mitä kaikkea informaatiota voidaan yleensä siirtää paikasta toiseen ja miten? Entä minkä takia pelit tunnistavat olohuoneessa pomppimisen ja pisteiden metsästyksen pelikonsolissasi?

Tietotekniikan opetuksen ja tutkimuksen painoalat liittyvät informaatioteknologian keskeisiin alueisiin, kuten vaativien ohjelmistojen suunnitteluun ja toteutukseen, tietotekniikan hyödyntämiseen koulutuksessa, tietoverkkojen tiedonsiirtojärjestelmien suunnitteluun ja hallintaan sekä tehokasta tietokonelaskentaa hyödyntävien numeeristen ja matemaattisten menetelmien ja mallien käyttöön, esimerkiksi teollisten tuotteiden suunnittelussa, teollisten prosessien ohjauksessa, luonnontieteellisessä mallintamisessa ja suurten tietoaineistojen analyysissä.

Tutkinnossa yhdistetään esimerkiksi tietotekniikan ja matematiikan opintoja, joita täydentävät mm. viestintä- ja kieliopinnot sekä monipuoliset vapaat sivuaineopinnot.

Kandidaattiohjelman rakenne taulukkomuodossa:
https://www.jyu.fi/it/fi/ohjeita-opiskelijalle/tutkinto-ohjelmat/kandidaatin-tutkinnot/tietotekniikka_luk.pdf

Learning outcomes

Luonnontieteen kandidaatiksi tietotekniikasta valmistuva opiskelija hallitsee vahvat perustaidot ohjelmistokehityksessä. Hän tunnistaa alan monipuoliset soveltamismahdollisuudet, ja omaa riittävät tekniset ja matemaattiset taidot alan ongelmien ratkaisemiseksi. Opiskelija ymmärtää tietoteknisten järjestelmien teoreettisen rakenteen ja toiminnan. Hän osaa hyödyntää oppimaansa käytännössä, ja kykenee työskentelemään monialaisissa työyhteisöissä.

Opiskelija osaa hakea tietoa alan soveltuvista lähteistä ja tarkastella sitä kriittisesti. Hän on tietoinen erilaisista tiedonhankintakanavista ja osaa hyödyntää niitä monipuolisesti.

Opiskelijalla on valmius jatkuvaan oppimiseen ja alan kehityksen seuraamiseen. Hän omaa tietämyksen teknologiakehityksestä ja nousevista teknologioista. Hänellä on visio opintojensa jatkamisesta ja itsensä ammatillisesta kehittämisestä.

Opiskelija pystyy soveltamaan ja kehittämään osaamistaan sekä kykenee luoviin ratkaisuihin, joita vaaditaan tietotekniikan alalla monimutkaisten tai ennakoimattomien ongelmien ratkaisemiseksi. Opiskelija omaa kyvyn analysoida ja ratkoa tietoteknisiä ongelmia sekä kyvyn soveltaa ohjelmistotekniikan ja -kehityksen välineitä ja menetelmiä todellisiin ongelmiin.

Luonnontieteen kandidaatiksi valmistuva opiskelija osaa viestiä suullisesti ja kirjallisesti sekä alan että alan ulkopuoliselle yleisölle. Hän kykenee itsenäiseen kansainväliseen viestintään ja vuorovaikutukseen vähintään yhdellä vieraalla kielellä. Opiskelija pystyy suulliseen ja kirjalliseen viestintään työryhmissä.

Structure

Select all (129+ cr)