TIEP181 Introduction to Mathematical Computing (2–4 cr)

Study level:
Basic studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Harjoituksissa tutustutaan matemaattiseen ongelmanratkaisuun tietokoneluokassa Matlab/Octave-ohjelmiston avulla. Tällä kurssilla keskitytään pääasiassa lineaarisen algebran ja geometrian aihepiiriin liittyvien ongelmien ratkaisemiseen tietokoneella tapahtuvana laskentana.

Suoritustavat

Aktiivinen osallistuminen tietokoneluokassa tehtäviin harjoituksiin ja mahdolliset lisätehtävät.

Arviointiperusteet

Arviointi perustuu kurssin aikana suoritettuihin tehtäviin. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan vähintään 80 % läsnäolo harjoituksissa.

Learning outcomes

Tavoitteena on oppia käyttämään tietokonetta matemaattisessa ongelmanratkaisussa sekä tukea matematiikan (pääasiassa lineaarialgebran) kurssien sisältöjen omaksumista. Kurssin suorittaminen antaa hyviä lisävalmiuksia algoritmien ohjelmalliseen toteutukseen kursseja TIEA381 Numeeriset menetelmät ja MATA123 Laskennallinen lineaarinen algebra ja geometria varten.

Description of prerequisites

Esitietovaatimuksena on matriisi-matriisi-kertolaskun osaaminen kynällä ja paperilla (käytännössä lineaarialgebran ja matriisilaskennan alkeet, jotka on voinut oppia esimerkiksi kurssilla MATP121 Lineaarinen algebra ja geometria 1 tai MATP152 Approbatur 1

Study materials

Suositeltavaa oheismateriaalia ovat esimerkiksi Cleve Molerin kirjat Experiments with MATLA B ja Numerical Computing with MATLAB .

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x
Unpublished assessment item