Bachelor's Degree Programme in Education and Adult Education

Degree title:
Bachelor of Arts (Education)
Degree program type:
Bachelor's Degree
Credits:
180 cr
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Educational Sciences, Faculty of Education and Psychology
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019

Description

Kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen kandidaattiohjelmassa (180 op) opiskelija perehtyy oppiaineisiin tieteenalana ja toimintana ja saa valmiuksia kasvatusalojen asiantuntijan työhön sekä tieteelliseen ajatteluun ja työskentelyyn. Kandidaattiohjelmaan sisältyy kasvatustieteen perusopinnot (25 op), kasvatustieteen tai aikuiskasvatustieteen aineopinnot (40 op), muut yhteiset opinnot (23 op) sekä vapaasti valittavat opinnot (92 op).

Tiedekunnan yhteisten perusopintojen kursseilla käsitellään viittä ilmiötä, joita ovat oppiminen ja ohjaus, kasvatus, yhteiskunta ja muutos, osaaminen ja asiantuntijuus, tieteellinen ajattelu ja tieto sekä vuorovaikutus ja yhteistyö.

Aineopintojen sisältöopinnoissa keskitytään seuraaviin teemoihin: kasvatus- ja tieteenfilosofia, kasvatuksen ja koulutuksen yhteiskunnallinen muutos, kehitys, oppiminen ja oppimisen ohjaaminen sekä toimijuus ja identiteetti erilaisilla elämänkentillä.

Learning outcomes

Kandidaattiohjelman suoritettuaan opiskelija
• tuntee kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen peruskäsitteet ja keskeiset teoriat.
• on perehtynyt näiden pääalueisiin kuten filosofis-historiallisiin perusteisiin, kasvatuspsykologiaan, kasvatussosiologiaan sekä oppimisen ja kehityksen ydinsisältöihin.
• ymmärtää keskeisiä yhteiskunnallisia kysymyksiä kasvatuksen alueella
• tuntee tieteellisen päättelyn, argumentoinnin ja kasvatustieteellisen tutkimuksen toteuttamisen perusteet.
• osaa hankkia, käsitellä ja tulkita kasvatustieteellistä tietoa kasvatusalan asiantuntijatehtävissä ja kykenee lähdekritiikkiin.
• osaa suunnitella, toteuttaa ja raportoida pienimuotoisen tieteellisen tutkielman.
• osaa toimia kasvatusalan työyhteisössä ja sen ammatillisessa vuorovaikutuksessa sekä organisoida ryhmätyöskentelyä ja toimia ryhmässä

Structure

Select all (178+ cr)