YFIAIN Intermediate Studies in Social Sciences and Philosophy (60+ cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
University of Jyväskylä
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020
Selectable as minor:
No

Description

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian kandidaattiohjelman aineopinnot koostuvat menetelmäopinnoista, tieteenalan sisältöopinnoista, osaamista laajentavista valinnaisista opinnoista sekä kandidaattiseminaarista ja kandidaatin työstä. Päästäkseen yhteiskuntatieteiden ja filosofian maisteriohjelman tiettyyn opintosuuntaan, tulee opiskelijan suorittaa kyseisen maisteriohjelman opintosuunnan määrittelemät menetelmä- ja sisältöopinnot aineopinnoissa.

Learning outcomes

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian kandidaattiohjelman aineopinnot suoritettuaan opiskelija tuntee yhteiskuntatieteellisen tai filosofisen ajattelun ja tutkimuksen historiaa sekä tärkeimpiä nykysuuntauksia.

Opiskelija on tutustunut yhteiskuntatieteellisen ja filosofisen tiedon muodostamisen ja perustelun tapoihin sekä tutkimusmenetelmiin, ja hän osaa soveltaa niitä eettisesti perustellulla tavalla tutkimustyössä. Opiskelija osaa tarkastella kriittisesti ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä tutkimustiedon ja teorioiden tarjoamista näkökulmista.

Opiskelija on perehtynyt valitsemansa tieteenalan käsitteisiin ja tutkimusalaan.

Opiskelija osaa suunnitella ja ohjatusti toteuttaa pienimuotoisen tutkielman, jossa hän käyttää valitsemiaan tutkimusmenetelmiä, soveltaa valitsemiansa teoreettisia näkökulmia sekä tekee tuloksia koskevia päätelmiä. Opiskelijalla on perusedellytykset toimia valitsemansa tieteenalan ja tutkielmansa aiheeseen liittyvissä asiantuntijatehtävissä.

Opiskelijalla on valmiudet siirtyä maisteriopintoihin valitsemassaan opintosuunnassa.

Structure

Select min. 60 cr