KANS017 Finnish Civil Society (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Opintojaksolla perehdytään suomalaisen kansalaisyhteiskunnan yleisiin ja erityisiin piirteisiin vertailevasta näkökulmasta sekä sitä koskevaan empiiriseen tutkimukseen.

Suoritustavat

Johdantoluennot suomalaisen kansalaisyhteiskunnan kehityksestä sekä tutkijoiden vierailuluentoja. Lisäksi suoritetaan kirjallisuusluettelossa mainitut teokset esseenä, kirjallisuuskuulustelussa, lukupiirissä tai muuna kirjallisena tehtävänä. Mikäli luentoja ei järjestetä, suoritetaan erikseen annettava kirjallinen tehtävä.

Avoin yliopisto:
Verkkoluennot ja kirjalliset tehtävät

Arviointiperusteet

Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja annettujen tehtävien suorittaminen hyväksytysti. Tarkemmat arviointiperusteet ilmoitetaan kurssitoteutuman yhteydessä.

Avoin yliopisto:
Kirjallinen työ

Learning outcomes

Opiskelija tuntee suomalaisen kansalaisyhteiskunnan kehityksen ja nykyiset erityispiirteet. Hänellä on jäsentynyt kuva sen rakenteista ja erityislaadusta sekä suhteesta yhteiskunnan kokonaisuuteen kansainvälisessä vertailussa.

Description of prerequisites

Suoritetut YFI-perusopinnot.

Literature

  • 3) Trägårdh (toim.) (2007): State and Civil Society in Northern Europe. The Swedish Model Reconsidered. Berghahn Books. JA
  • Suomalaiset osallistujina. Katsaus suomalaisen kansalaisvaikuttamisen tilaan ja tutkimukseen. Oikeusministeriö, 2009. (saatavana sähköisessä muodossa)
  • Suoritetaan vaihtoehto 1, 2 tai 3:
  • 1) Alapuro & Stenius (toim.) (2010): Nordic Associations in a European Perspective. Nomos.
  • 2) Suomalaiset osallistujina. Katsaus suomalaisen kansalaisvaikuttamisen tilaan ja tutkimukseen. Oikeusministeriö, 2009 (saatavana sähköisessä muodossa) JA
  • Niemelä & Möttönen (2005): Kunta ja kolmas sektori. Yhteistyön uudet muodot. PS-kustannus.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x
Unpublished assessment item