Bachelor's Degree Programme in Early Childhood Education

Degree title:
Bachelor of Arts (Education)
Degree program type:
Bachelor's Degree
Credits:
180+ cr
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Education and Psychology
Coordinating organisation:
Kokkola University Consortium Chydenius - Education
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen järjestämässä varhaiskasvatuksen opettajan koulutuksessa suoritetaan kasvatustieteen kandidaatin (180 op) tutkinto. Tutkinto suoritetaan monimuotototeutuksena. Koulutus tuottaa kelpoisuuden varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Kandidaatin tutkinto antaa myös perustan kasvatustieteen maisterin tutkintoon johtaville opinnoille. 

Varhaiskasvatuksen opettajan kandidaattiohjelma sisältää kasvatustieteen perusopinnot (25 op) sekä varhaiskasvatustieteen aineopinnot (35 op), joihin sisältyy 9 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö (kandidaatin tutkielma). Tutkintoon kuuluvat myös varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antavat opinnot (75 op), jotka sisältävät 15 opintopistettä ohjattua harjoittelua. Lisäksi tutkintoon sisältyvät yleisopinnot (11 op), kieli- ja viestintäopinnot (10 op) sekä vapaasti valittavia opintoja (24 op). Opiskelijan aikaisemmin suorittamat kasvatustieteen tai varhaiskasvatustieteen perusopinnot (25 op) sisällytetään tutkintoon. 

Learning outcomes

Tiedot


Opiskelija ymmärtää varhaiskasvatustieteen filosofiset, psykologiset, sosiologiset, oppimisteoreettiset ja eettiset perusteet. Hän rakentaa tietämystään lapsuuden yhteiskunnallisista ja kulttuurisesti moninaisista lähtökohdista sekä hallitsee varhaiskasvatuksen pedagogiikan keskeiset sisällöt. Opiskelija ymmärtää ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävän kehityksen ja kasvatuksen yhteyden. Hän tuntee keskeiset varhaiskasvatustieteen tutkimustraditiot ja tiedonhankintamenetelmät. Opiskelija rakentaa ja tiedostaa oman oppimis-, tiedon- ja ihmiskäsityksensä. Opiskelija osaa työtään ohjaavan lainsäädännön sekä käyttää varhaiskasvatusta ohjaavia asiakirjoja ja arviointityökaluja. Opiskelija ymmärtää kansainvälisyysosaamisen merkityksen asiantuntijuutensa rakentumisessa. 

Taidot


Opiskelijalla on vahva opetuksen laatuun, opetussuunnitelmiin sekä suunnitteluun, toiminnan toteutukseen, arviointiin ja kehittämiseen liittyvä osaaminen. Opiskelija osaa tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista oppijan yksilöllisyys ja tarpeet huomioiden. Opiskelija oppii tutkivaa opettajuutta ja tutkimuksen tekemisen taitoja. Opiskelija kykenee analysoimaan, argumentoimaan ja kriittisesti reflektoimaan omaa ajatteluaan sekä omaa ja työyhteisönsä toimintaa. Opiskelijalla on vahvat vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot. Hänellä on vahva työelämäosaaminen ja hän pystyy toimimaan työyhteisössään pedagogisena johtajana, toteuttamaan laadukasta kasvatusyhteistyötä sekä toimimaan moniammatillisissa yhteistyöverkostoissa. Opiskelijalla on vahva ammatillinen osaaminen toimia varhaiskasvatuksen opettajan tehtävässä. Hän kykenee toimimaan varhaiskasvatuksen asiantuntijana eri varhaiskasvatuksen konteksteissa. Hän osaa toimia keskeisten ammattieettisten ja kestävän elämäntavan periaatteiden mukaisesti. Hän osaa tehdä perusteltuja päätöksiä ja arvioida kriittisesti omaa ja yhteisönsä toimintaa ja niiden kehittämistä. Opiskelijan kansainvälisyysosaaminen koostuu akateemisesta ja ammatillisesta kielitaidosta sekä erilaisten kulttuurien ja ammattikenttien ymmärtämisestä


Additional information

KYC

Structure

Select all (131+ cr)