Informaatioteknologia

Tervetuloa tutustumaan informaatioteknologiaan teoriaa, tutkimustietoa ja käytännön esimerkkejä yhdistäen!

Elämme yhteiskunnassa, jossa informaatioteknologian osaajia tarvitaan. Opinnoissa pääset tarkastelemaan ajankohtaisia aiheita, kuten digitalisaatiota, robotiikkaa, tekoälyä ja kyberturvallisuutta. Opiskelu sopii sinulle, jos olet kiinnostunut urasta informaatioteknologian parissa tai haluat oppia uutta esimerkiksi harrastusmielessä.

Opiskele joustavasti avoimessa yliopistossa


Jos laitteet ja tiedonkäsittely kiehtovat, aloita opinnot vaivattomasti ja joustavasti avoimessa yliopistossa. Voit opiskella kokonaan verkon välityksellä.

Opintotarjonnassa on tietotekniikan perusopintotasoisia opintojaksoja: Digitaalisen osaamisen perusteet, Web-julkaiseminen, Ohjelmointi 1 ja Tietoverkot. Opintojaksot kuuluvat tietotekniikan kandidaatti- ja maisteriohjelman avoimen väylän vaatimuksiin. Lisätietoa tietotekniikan opinnoista ja valintaperusteista löydät Opintopolusta.

Maksuton Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssi tarjoaa tietoa ja taitoa digiturvalliseen toimintaan. Kurssilla tutustut muun muassa internetin toimintaan ja tekniikkaan sekä sen turvallisiin käyttämisen tapoihin. Kurssin sisältöihin pääset tutustumaan onlinecourses.jyu.fi-oppimisympäristössä.

Tarjolla on myös englanninkielisiä IT-opintoja: Digitally Competent Educators -moduuli. Avoimen yliopiston englanninkielisistä opinnoista löydät lisätietoa Courses Offered -verkkosivuiltamme.

Voit opiskella muitakin avoimia Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan opintoja joko kiinnostuksesi mukaan tai tutkintotavotteisesti. Lue lisää täältä.


Opintoihin ilmoittautuminen

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla alta itseäsi kiinnostavaa opintojaksoa ja valitsemalla Ilmoittaudu opintoihin -välilehden.