KIKAINAVO Intermediate Studies in Writing (Open University) (35–50 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Faculty of Humanities and Social Sciences
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020
Selectable as minor:
Yes
Study right requires application:
Yes

Description

Kirjoittamisen aineopinnoissa opiskelija jatkaa kirjoittamisen taitonsa ja omien työskentelytapojensa kehittämistä. Opiskelija oppii aineopinnoissa tarkastelemaan kirjoittamista tietoisesti ja tutkivasti. Oman kirjoitustyön lisäksi on mahdollista tutustua myös kirjoittamisen opetukseen ja tutkimukseen. Opiskelija saa valmiuksia verkostoitua, arvioida ja kehittää omaa työskentelyään itsenäisesti.

Learning outcomes

Aineopinnot suorittanut opiskelija osaa:

• tunnistaa omat vahvuutensa kirjoittajana
• kehittää omaa kirjoittamisprosessiaan
• arvioida kirjoittamistaan ammatillisesta näkökulmasta
• suunnitella, toteuttaa ja arvioida laajan tekstikokonaisuuden
• tarkastella kirjoittamista myös opettamisen näkökulmasta
• etsiä ja soveltaa kirjoittamisen tutkimusta kirjoittajana ja tutkijana.

Additional information

Opiskelu on joustavaa. Opinnot harjaannuttavat erilaisiin opiskelutapoihin ja verkkotaitoihin: tarjolla on opintojaksosta riippuen lähi-, verkko- tai itsenäisiä opintoja, useimmat kontaktiopetukset muodostuvat näiden yhdistelmästä.
Lähiopetus järjestetään ilta- ja viikonloppuopetuksena. Verkkokurssit ovat ryhmämuotoista opiskelua, jolla oppiminen perustuu opiskelijoiden väliseen vuorovaikutukseen. Itsenäiset oppimistehtävät sisältävät lukemista, teoriaan perehtymistä ja sen soveltamista omaan kirjoittamiseen sekä työskentelyn reflektointia. Oppimistehtäviä voi palauttaa koko lukuvuoden ajan oman opiskeluaikataulun mukaisesti. Halutessasi voit tehdä kirjoittamisen aineopinnot 35 opintopisteen laajuisina kokonaan etäopiskellen, verkkokurssien ja itsenäisten oppimistehtävien muodossa.
Aineopinnot edellyttävät kielitaitoa, vähintään englannin kielen hallintaa. Aineopinnot voi opiskella myös sivuaineena (35 op), jolloin muun muassa proseminaari ja kandidaatintutkielman laatiminen jäävät pois opinto-ohjelmasta. Tällöin opiskelu painottuu omaan kirjoitustyöhön, mutta opiskelija saa myös valmiuksia lähestyä omaa kirjoittamista tutkivalla otteella.
Osa kirjoittamisen opiskelijoista toimii jo kirjoittamisen ammateissa tai on esimerkiksi opiskellut kirjallisuustiedettä. Kontaktiopetuksessa koko ryhmän kokemukset ja osaaminen palvelevat yhteisiä oppimistavoitteita.

Structure

Select 35–50 cr