Aikuiskasvatustiede

Miten aikuinen oppii?

Aikuiskasvatustieteen opinnoissa tutustut alan teemoihin monipuolisesti tutkimuksen ja aikuiskasvatuksen käytäntöjen näkökulmista, teorian ja käytännön vuoropuheluna. Opiskellessasi yhdistät aiempaa osaamistasi tutkittuun tietoon sekä peilaat ja sovellat aikuiskasvatustieteen sisältöjä käytännön toimintaan laajalla aikuiskasvatuksen kentällä.

Opinnoissa tarkastellaan aikuisuutta ja aikuista oppijaa muuttuvassa yhteiskunnassa ja työelämässä. Oppiminen on jatkuvaa ja elämänlaajuista. Se kuuluu kaikkiin elämänvaiheisiin ja mahdollistaa yksilöiden, organisaatioiden ja yhteiskunnan kehittymisen. Opinnoissa pääset tarkastelemaan aikuisen oppimista myös toimijuuden ja asiantuntijuuden tukemisen, ohjauksen ja kehittämisen näkökulmista.

Opiskele joustavasti avoimessa

Avoimessa yliopistossa opiskelet aikuiskasvatustiedettä joustavasti. Voit mukauttaa opinnot omaan elämäntilanteesi, opiskella lähes täysin etäopintoina ja kokea opinnoissasi vaihtelevia suoritustapoja itsenäisesti tai ryhmässä.

Tutkintotavoitteinen opiskelu Aikuiskasvatustieteiden opiskelu avoimessa yliopistossa on monelle väylä tutkinto-opiskeluun. Lisätietoja löydät alla olevista linkeistä.

Opintoihin ilmoittautuminen

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla alta itseäsi kiinnostavaa opintojaksoa ja valitsemalla Ilmoittaudu opintoihin -välilehden.