Communication and Language Studies

Sana haltuun viestintä- ja kieliopintojen parissa!

Viestintä- ja kieliopintomme auttavat sinua opiskelussa ja antavat valmiuksia työelämään. Perehdyt alasi sanastoon ja ilmaisuun sekä äidinkielelläsi että muilla kielillä. Kehität opiskelutaitojasi, saat kommunikointivarmuutta ja hiot vuorovaikutusosaamistasi.

Voit opiskella viestintä- ja kieliopintoja Jyväskylässä, Kokkolassa ja Helsingissä, ja monilla kursseilla myös täysin etänä. Useimmilla kursseilla, joissa on kontaktiopetusta, osa opetuksesta toteutetaan lähiopetuksena ja osa Zoomin kautta. Jos kurssilla on lähiopetusta, se toteutetaan yleensä viikonloppuisin.

Jos tavoitteenasi on hakea JYU:n tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta, tarkista tutkinto-ohjelmasi hakukelpoisuusvaatimuksista vaadittavat väyläopinnot. Tarkempia tietoja väylähaun hakukelpoisuuteen edellytettävistä viestintä- ja kieliopinnoista löydät verkkosivuiltamme. Voit liittää kurssisuoritukset osaksi yliopistotutkintoasi, kun olet hakenut ja saanut tutkinto-opiskelupaikan. Jos sen sijaan olet jo JYU:n tutkinto-opiskelija, nämä avoimen yliopiston opinnot eivät välttämättä sovellu sinulle.

Uutena tarjontaamme on tullut myös työelämän viestintäopintoja. Virtaa viestintään työelämässä on Muuttuvan työelämän viestintä -opintokokonaisuuden aloituskurssi, ks. kurssin tarkemmat tiedot alla. Lukuvuonna 2023-2024 kokonaisuuteen on tulossa uusia jaksoja (Työelämän viestintä sosiaalisessa mediassa 3 op sekä Vuorovaikutus ja työhyvinvointi 3 op). Kaikki jaksot ovat suoritettavissa etäopintoina ja voivat soveltua JYU:n tutkinnoissa valinnaisiin viestintä- ja kieliopintoihin.

Voit lukea lisätietoja kieliopinnoista näistä linkeistä: Puheviestintä, Kirjoitusviestintä, Englanti, Ruotsi, Muut kielet. Tarkempiin kurssikohtaisiin tietoihin pääset alempana tällä sivulla olevien linkkien kautta klikkaamalla opintojakson nimeä. Ilmoittaudu opintoihin -välilehdellä näet jakson eri suoritustavat, ja niitä klikkaamalla tarkemmat tiedot toteutustavoista, aikatauluista ja ilmoittautumisesta.

Ennakkotietoa lukuvuodesta 2023-2024:
Kooste lv:n 2023-2024 viestintä- ja kieliopinnoista löytyy tästä. Voit hyödyntää koostetta suunnitellessasi opintojasi. Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja viestintä- ja kieliopintojen yhteyshenkilöltä. Opintojaksojen tarkemmat kuvaukset ja aikataulut julkaistaan opinto-oppaassa heti, kun tiedot on ehditty syöttää järjestelmään. Syyslukukauden kurssitoteutukset pyritään saamaan julkaistuksi kesäkuussa 2023, kevätlukukauden toteutukset viimeistään syksyllä 2023.