FYSAINNAN Intermediate Studies in Physics for Nanoscientists (43–46 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Faculty of Mathematics and Science
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020
Selectable as minor:
No

Description

Pääaineena fysiikkaa opiskeleville nanotieteilijöille aineopintojen laajuus on 44 op: Moderni fysiikka A (6 op), Mekaniikka (5 op), Sähkömagnetismi (5 op), Kvanttimekaniikka A (ilman laboratoriotöitä, 4 op), Statistinen fysiikka A (6 op) ja Statistinen fysiikka B (4 op) sekä menetelmäopintoina Tietokone fyysikon työvälineenä (2 op), Fysiikan kokeelliset menetelmät (3 op), Fysiikan numeeriset menetelmät (4 op) ja Nanotieteiden laboratoriotyöt, molekylaariset vuorovaikutukset (6 op). Lisäksi aineopintoihin sisältyvät Kandidaatintutkielma (9 op) ja Kypsyysnäyte (0 op).

Learning outcomes

Fysiikan aineopinnoissa laajennetaan ja syvennetään perusopinnoissa omaksuttuja tietoja, taitoja ja osaamista. Aineopinnot suoritettuaan opiskelija tuntee klassisen ja modernin fysiikan perusteoriat ja osaa soveltaa niitä käytännön tilanteissa. Hän osaa tehdä luonnonilmiöitä koskevia havaintoja ja mittauksia sekä kuvata niitä kvantitatiivisesti sekä käyttää numeerista matematiikkaa ja mallintamista fysiikan ongelmien ratkaisemiseen. Hän osaa hankkia, arvioida ja soveltaa fysiikkaa koskevaa tieteellistä tietoa sekä laatia ohjatusti pienimuotoisen tieteellisen tutkielman. Hän osaa työskennellä ryhmässä ja työyhteisössä käyttäen monipuolisesti vuorovaikutustaitoja.

Description of prerequisites

Edeltävinä opintoina fysiikan perusopinnot sekä matematiikan perusopintoja (MATP211 Calculus 1, MATP212 Calculus 2 ja MATP213 Calculus 3).

Additional information

Pääaineena fysiikkaa opiskeleville nanotieteilijöille aineopintojen laajuus on 44 op.

Structure

Select all (43–46 cr)