FYSA2090 Bachelor's Thesis (9 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Physics
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Tiedonhankinta ja lähdekritiikki; lähteiden hallinta ja viitteiden tekninen merkitseminen; tutkimuksen suunnittelu ja toteuttaminen; tieteellisen tekstin jäsentäminen ja kirjoittaminen; tutkimuksesta viestintä; hyvän tieteellisen käytännön periaatteet.

Suoritustavat

Keskustelut ja vuorovaikutteiset tilaisuudet, harjoitustehtävät, projektityö, kirjalliset työt.

Arviointiperusteet

Opintojakson arviointi edellyttää aktiivista osallistumista kontaktiopetukseen (vähintään 80 %) ja ohjaajan hyväksyntää kandidaatintyön tutkimussuunnitelmalle. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää, että opintojakson aikana kirjoitettava luonnontieteen kandidaatin (LuK) tutkielma täyttää pääosin hyvää osaamista kuvaavat kriteerit:
1) Aiheen rajaus ja aiheen kehittely: Tutkielman aihe on kuvattu selkeästi ja aiheen perustelu muodostaa loogisen kokonaisuuden. Tutkielman käsitteet on määritelty selkeästi kirjallisuuteen perustuen ja lisäksi tutkielman tarkoitus ja tavoite on selkeä.
2) Perehtyneisyys ja kirjallisuuden käyttö: Kirjallisuus kattaa hyvin tarkasteltavan aiheen ja sen pääosan muodostaa kansainväliset vertaisarvioidut julkaisut. Lähteiden käyttö noudattaa hyvän tieteellisen käytännön periaatteita ja lähdeviitteiden merkintä on asiallista ja ohjeiden mukaista.
3) Jäsentely ja päätelmien tekeminen: Tutkielman jäsentely on suurimmalta osaltaan selkeää. Opinnäytetyön tulokset on esitetty tutkimustehtävien tai -kysymysten mukaisesti selkeästi ja kattavasti. Työn tuloksia arvioidaan ja pohditaan päätulosten osalta systemaattisesti. Pohdinnassa ilmaistaan selkeästi millaisen vastauksen tulokset tarjoavat tutkielman kysymyksen asetteluun. Tulosten pohjalta esitetään suosituksia, päätelmiä ja jatkotutkimusaiheita.
4) Esityksen selkeys ja kieliasu: Tutkielma on kirjoitettu selkeällä ja sujuvalla kielellä, joskin viimeistelyssä voi olla lieviä ongelmia ja puutteita. Tekstin, kuvioiden ja taulukoiden suhde on mielekäs. Kuviot ja taulukot ovat havainnollisia ja selkeitä sekä määrä tarkoituksenmukainen.
5) Opinnäytetyön työprosessi: Työprosessi on ollut sujuva ja tekijä on osoittanut kiinnostusta ja aktiivisuutta tutkimuksen suunnittelusta ja sen toteutuksen eri vaiheista. Tekijä on ollut vuorovaikutteinen ohjaajiensa kanssa ja työ on pääosin pysynyt sovitussa aikataulussa.

Learning outcomes

Kandidaatintutkielman suoritettuaan opiskelija osaa tuottaa tekstiä, joka noudattaa tieteellisen kirjoittamisen tyyliä, sekä suunnitella ja toteuttaa pienimuotoisen tieteellisen tutkimuksen. Opiskelija ymmärtää tutkimuseettisten kysymysten merkityksen ja osaa arvioida omaa tutkimustaan näiden kysymysten valossa. Hän osaa hankkia ja vastaanottaa sekä hyödyntää palautetta omasta tutkielmastaan.

Additional information

Ajankohta kevätlukukausi. Opintojaksoon on integroitu fyysikon viestintä- ja kieliopintoihin sisältyvä opintojakso XYHM004 Tutkimusviestintä, fysiikka.

Description of prerequisites

Esitietovaatimuksena opiskelijan oletetaan saavuttaneen fysiikan perus- ja aineopinnoille asetetut osaamistavoitteet.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (9 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish

Teaching