Master's Degree Programme in Cyber Security

Degree title:
Master of Science
Degree program type:
Master's Degree
Credits:
120 cr
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019

Description

Kyberturvallisuuden maisteriohjelman tavoitteena on tarjota opiskelijalle vankka osaaminen työskentelyyn kyberturvallisuuden kokonaishallintaa vaativissa johtamis- ja kehittämistehtävissä. Koulutuksessa tarkastellaan kybermaailmaa ja sen turvallisuutta
yhteiskunnallisesta, toiminnallisesta, teknologisesta ja systeemisestä näkökulmasta. Maisteriohjelmassa kyberturvallisuutta tarkastellaan kokonaisturvallisuuden kontekstissa ottaen huomioon kansainvälistyvään ja digitalisoituvaan yhteiskuntaamme liittyvät kehityskulut, toiminta- ja huoltovarmuus sekä reagointi- ja riskinsietokyky.

Maisteriohjelmassa on kaksi opintosuuntaa: kyberturvallisuuden opintosuunta sekä kokonaisturvallisuuden ja strategisen tiedustelun opintosuunta.

Kyberturvallisuuden opintosuunnassa korostuvat kyberturvallisuuden suunnittelu, johtaminen ja tietoturvallisuusriskien
hallinta niin johtamisen kuin teknologiankin näkökulmasta.

Kokonaisturvallisuuden ja strategisen tiedustelun opintosuunnassa korostuvat kybermaailman ymmärtämisen ohella informaation hallinnan merkitys yrityksissä ja organisaatioissa sekä tiedonhankinnan ja tiedustelun mahdollisuudet erityisesti kansainvälisten organisaatioiden toiminnan osana.

Kaikki maisteriohjelman opiskelijat saavuttavat digitalisoituvan maailman ymmärtämisen kannalta tarvittavan teknisen perusosaamisen. Perusosaamisen tuottavat täydentävät (tarvittaessa) ja muut opinnot suoritetaan maisteriopintojen osana.

Maisteriohjelman Kokonaisturvallisuuden ja stategisen tiedustelun opintosuunnan rakenne taulukkomuodossa:
https://www.jyu.fi/it/fi/ohjeita-opiskelijalle/tutkinto-ohjelmat/maisterin-tutkinnot/3c_kyber_pylvasmalli_ops_tarkiste_s2017.pdf

Learning outcomes

-

Structure

Select all (103+ cr)