YCCAIP Intermediate Studies in Corporate Communication (35 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Jyväskylä University School of Business and Economics
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Elective studies:
No

Description

Viestinnän johtamisen (Corporate Communication) aineopinnoissa tarkastellaan organisaation viestintää ja vuorovaikutusta erilaisten sidosryhmien kanssa perinteisissä ja uusissa toimintaympäristöissä. Opinnoissa syvennytään viestinnän johtamisen, suhdetoiminnan ja organisaatioviestinnän teorioihin ja käytäntöihin keskittyen muun muassa maineenhallintaan, sidosryhmäsuhteisiin, sisältöstrategioihin ja työyhteisöviestintään. Tarkastelun keskiössä ovat organisaatioiden ja niiden sidosryhmien viestinnän ajankohtaiset haasteet paikallisissa ja kansainvälisissä ympäristöissä.

Opinnot antavat valmiuksia ymmärtää, suunnitella ja toteuttaa vastuullisuuteen ja eettisiin periaatteisiin sitoutunutta viestintää, jolla tuetaan organisaation toimintaedellytyksiä, rakennetaan organisaation sidosryhmäsuhteita ja luodaan yhteisiä merkityksiä sekä edellytyksiä dialogille. Opinnot harjaannuttavat toimimaan viestinnän tutkimus-, suunnittelu- ja asiantuntijatehtävissä yritysmaailmassa, julkisella sektorilla sekä järjestökentällä.

Learning outcomes

Viestinnän johtamisen aineopinnot suoritettuaan opiskelija

  • tuntee viestinnän johtamisen ja sen keskeisten erikoisalueiden (maineenhallinnan, vaikuttamisen ja työyhteisöviestinnän) teoreettiset perusteet
  • tunnistaa organisaatioiden erilaisten toimintaympäristöjen haasteita viestinnän näkökulmasta
  • ymmärtää medioiden toimintalogiikkaa ja osaa suunnitella viestinnän sisältöjä erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin
  • tuntee viestinnän eettiset periaatteet ja ymmärtää vastuullisuuden viestinnän johtamisen lähtökohtana
  • pystyy soveltamaan viestinnän johtamisen keskeistä teoreettista tietoa pienimuotoisissa kehittämis- ja tutkimustehtävissä

Description of prerequisites

Ennen aineopintojen suorittamista tulee suorittaa Liiketoimintaosaamisen perusopinnot (min. 25 op) tai vastaavat opinnot (EI LITO-opinnot). Muiden kuin kauppakorkeakoulun kauppatieteiden opiskelijoiden tulee suorittaa Liiketoimintaosaamisen perusopinnot vähintään arvosanalla 3 eli Hyvä. 

Structure

Select all (35+ cr)