TSASYV24 Advance Studies in Security and Strategic Analysis (80+ cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Coordinating organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Elective studies:
No

Description

1. Laaja ymmärrys turvallisuudesta ja sen muutoksesta digitalisoituvassa maailmassa

Nykyisissä, keskinäisriippuvissa ja hyperkytkeytyneissä globaaleissa järjestelmissä (niin sosiaalisissa kuin esim. teknisissäkin) turvallisuus tulee ymmärtää laajasti; se muuttuu, monipuolistuu ja monimutkaistuu koko ajan mm. jatkuvasti etenevän digitalisaation takia eivätkä m-net perinteiset turvallisuuden jakolinjat ole enää relevantteja tai riitä kuvaamaan turvallisuusympäristöä. Myöskään perinteiset riskienhallinnan menetelmät eivät enää yksin riitä turvallisuuden hallintaan, vaan ennakointi, kriisisietoisuus ja palautumiskyky (resilienssi) ovat tulleet yhä tärkeämmiksi turvallisuuden hallinnan tavoitteiksi.

2. Kyky tiedustelulliseen ajatteluun ja vankka analyysiosaaminen

Päätöksenteon tulee useimmissa tapauksissa olla tietopohjaista ja perustua huolelliseen tiedonkeruuseen sekä kerätyn tiedon perusteella tehtyyn analyysiin, jossa hyödynnetään strukturoituja analyysimenetelmiä ja mm. erilaisia informaatioteknologian sovelluksia. Tiedustelullinen ajattelu ja toimintatavat tulee myös ymmärtää laajasti eri organisaatioiden työvälineiksi - niitä voidaan hyödyntää esimerkiksi yrityksissä, julkisessa hallinnossa ja kansalaisjärjestöissä.

3. Vankka akateeminen, yhteiskuntaa ja sen turvallisuutta kehittävä tietopohjainen asiantuntijuus ja osaaminen

Akateemiseen asiantuntijuuteen kuuluvat ainakin tutkimusosaaminen, kielitaito, viestintäosaaminen sekä terve, perusteltu kriittisyys. Tavoitteena on kouluttaa monialaisia asiantuntijoita, jotka kykenevät paitsi tieteelliseen ajatteluun ja tutkimukseen, niin myös yhteiskunnan ja sen turvallisuuden tietopohjaiseen kehittämiseen. Keskeistä on myös digitalisaation ja siihen liittyvien kehityskulkujen ymmärtäminen ja niiden tunnistaminen yhdeksi keskeisimmistä yhteiskuntaan ja sen turvallisuuteen vaikuttavaksi tekijäksi.

Learning outcomes

-

Structure

Select all (80+ cr)