Master's Degree Programme in Security and Strategic Analysis

Degree title:
Master of Science
Degree program type:
Master's Degree
Credits:
120 cr
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

1. Laaja ymmärrys turvallisuudesta ja sen muutoksesta digitalisoituvassa maailmassa: Nykyisissä, keskinäisriippuvissa ja hyperkytkeytyneissä globaaleissa järjestelmissä (niin sosiaalisissa kuin esim. teknisissäkin) turvallisuus tulee ymmärtää laajasti; se kehittyy koko ajan mm. jatkuvasti etenevästä digitalisaatiosta johtuen eivätkä monet perinteiset turvallisuuden jakolinjat ole enää relevantteja tai riitä kuvaamaan turvallisuusympäristöä.

2. Kyky tiedustelulliseen ajatteluun ja vankka analyysiosaaminen: Päätöksenteon tulee useimmissa tapauksissa olla tietopohjaista ja perustua huolelliseen tiedonkeruuseen sekä kerätyn tiedon perusteella tehtyyn analyysiin, jossa hyödynnetään strukturoituja analyysimenetelmiä ja mm. erilaisia informaatioteknologian sovelluksia.

3. Vankka akateeminen, yhteiskuntaa kehittävä asiantuntijuus ja osaaminen: Akateemiseen asiantuntijuuteen kuuluvat ainakin tutkimusosaaminen, kielitaito, viestintäosaaminen sekä terve, perusteltu kriittisyys. Tavoitteena on kouluttaa monialaisia asiantuntijoita, jotka kykenevät paitsi tieteelliseen ajatteluun ja tutkimukseen, niin myös yhteiskunnan ja sen turvallisuuden tietopohjaiseen kehittämiseen.

Learning outcomes

Tutkinto-ohjelman osaamistavoitteet on esitetty yliopiston verkkosivuilla Opetussuunnitelmat ja -ohjelmat -osiossa tutkinto-ohjelman tarkentavissa ohjeissa:


https://www.jyu.fi/fi/opiskelijalle/kandi-ja-maisteriopiskelijan-ohjeet/opetussuunnitelmat-ja-ohjelmat/opetussuunnitelmat-ja-ohjelmat#1795

Structure

Select all (95+ cr)