Psykologia

Näin aloitan opintoni

1 Opintojen aloittaminen


  1. Tutustu oppiaineeseen ja sen opintojaksoihin. 
  2. Suunnittele opintosi. 
  3. Ilmoittaudu opintojakson suoritustapaan.  
  4. Aloita uuden oppiminen Moodlessa. 

Katso täältä pidempi versio aloitusohjeesta ja löydä vastauksia opintojen aloittamista koskeviin kysymyksiisi.

2 Psykologian perusopinnot

2.1 Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) laatiminen

Aloita opintosi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) laatimisella. HOPSin tarkoituksena on auttaa sinua määrittämään lähtökohtia ja tavoitteita opiskelullesi. Lisäksi HOPSissa selkiytät opintojesi aikataulua: miten, milloin ja missä järjestyksessä aiot opintoja suorittaa. 

Opiskelusuunnitelma laaditaan opintojaksolla PSYP110 Kehityspsykologia I. Suosittelemmekin, että aloitat opintosi suorittamalla tämän opintojakson.


2.2 Opintojaksojen suoritustavat perusopinnoissa

Psykologian perusopinnot voit suorittaa etä- ja verkko-opintoina. Tarkemmat tiedot opintojaksojen suorittamisesta ja aikatauluista löydät opinto-oppaan Opintotarjontamme-välilehdeltä.

Lukuvuoden 2022-2023 psykologian perusopintojen opetusohjelma. Voit hyöyntää alla olevaa kuvaa, kun suunnittelet opintojasi.

Alla olevasta taulukosta näet psykologian perusopintojen opintojaksojen ilmoittautumis- ja suoritusoikeusajat lv. 2023-2024. Opiskelutapa "verkko-opiskeluun" voi sisältyä erilaisia tai valinnaisia suoritustapoja. Verkko-opiskelun tarkemmat kuvaukset ja aikataulut näet, kun opinto-oppaan ilmoittautumislinkit aukeavat (syyslukukauden osalta touko-kesäkuussa 2023, kevätlukukauden osalta syksyllä 2023). Voit hyödyntää alla olevaa kuvaa, kun suunnittelet opintojasi.

2.3 Opintojen suoritusjärjestys

Suosituksena on, että psykologian perusopinnot aloitetaan PSYP110 Kehityspsykologia I (5op) opintojaksolla. Jos tämä ei sovi opiskeluaikatauluusi, voit siinä tapauksessa aloittaa myös jostakin muusta jaksosta.


3 Psykologian aineopinnot


3.1 Esitiedot

Ennen kuin voit aloittaa aineopintotasoisia opintojaksoja, sinun tulee suorittaa seuraavat opinnot:

  • Psykologian perusopinnot 25 op

3.2 Ohje henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) laatimiseen

Aineopinnoissa ei laadita henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa. Opiskelija voi tehdä halutessaan suunnitelman itselleen.

3.3 Opintojaksojen suoritustavat aineopinnoissa

Psykologian aineopinnot voit suorittaa etä- ja verkko-opintoina. Tarkemmat tiedot opintojaksojen suorittamisesta ja aikatauluista löydät opinto-oppaan Opintotarjontamme-välilehdeltä.

Lukuvuoden 2022-2023 psykologian aineopintojen opetusohjelma. Voit hyöyntää alla olevaa kuvaa, kun suunnittelet opintojasi.

Alla olevasta taulukosta näet psykologian aineopintojen opintojaksojen ilmoittautumis- ja suoritusoikeusajat lv. 2023-2024. Opiskelutapa "verkko-opiskeluun" voi sisältyä erilaisia tai valinnaisia suoritustapoja. Verkko-opiskelun tarkemmat kuvaukset ja aikataulut näet, kun opinto-oppaan ilmoittautumislinkit aukeavat (syyslukukauden osalta touko-kesäkuussa 2023, kevätlukukauden osalta syksyllä 2023). Voit hyödyntää alla olevaa kuvaa, kun suunnittelet opintojasi.


3.4 Opintojen suoritusjärjestys

Opintojaksot voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä. Yleisin tapa on numerojärjestys.

Ota huomioon, että joitain valinnaisia opintojaksoja ei järjestetä joka vuosi.

4 Psykologian väyläopinnot

Katso avoimen yliopiston väyläillan tallenteet.Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin.