Vastuullisuus ja kestävä kehitys työelämässä

Tervetuloa vastuullisuusopintojen monitieteiseen maailmaan!

Opinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden kehittää vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyvää osaamista, jota tarvitaan työelämässä jokaisella alalla ja erilaisissa tehtävissä.

Vastuullisuusosaaminen ja ymmärrys kestävyysmurroksesta ovat tulevaisuuden työelämän perustaitoja. Kyky arvioida, soveltaa ja kehittää vastuullisuuden eri osa-alueita on tärkeää kaikille organisaatioille ja edellyttää monitieteistä näkökulmaa. Opintokokonaisuudesta saat laajan ymmärryksen vastuullisesta liiketoiminnasta sekä eväitä organisaatioiden toiminnan arviointiin ja kehittämiseen.

Voit sisällyttää opintoihin juuri niitä opintojaksoja, jotka parhaiten vastaavat kiinnostuksesi kohteita ja osaamistarpeitasi. Pakollinen johdantojakso johdattaa sinut teemoihin ja ohjaa sinua sopivien opintojaksojen valinnassa. Valinnaiset jaksot taas tarjoavat erilaisia näkökulmia vastuullisuuteen. Voit painottaa omaa osaamistasi valitsemalla opintoja esimerkiksi kauppatieteen, taloustieteen, filosofian, yhteiskuntatieteen, psykologian tai kasvatustieteen aloilta. Myös opintojen laajuuden voit valita vapaasti omaan tilanteeseesi sopivaksi.

Opintojen lopussa pakollisella soveltavalla jaksolla tarkastelet vastuullisuuden ja kestävän kehityksen teemoja oppimasi perusteella ja sovellat osaamista työelämän tilateisiin.

Opiskelu avoimessa yliopistossa on joustavaa: voit opiskella opintoja etänä verkon välityksellä, ja yksittäisiä opintojaksoja on tarjolla ympäri vuoden. Opintoihin ei ole esitietovaatimuksia, joten aloita opiskelu vaikka heti!

Opintoihin ilmoittautuminen

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla alta opintojaksoa ja valitsemalla Ilmoittaudu opintoihin -välilehden.

Aloitusjakso JSBY4110 Johdanto vastuulliseen työelämään -opintojakso on maksuton. Ilmoittaudu mukaan ja innostu opinnoista!

Valtaosalle jaksoista voit ilmoittautua jatkuvasti ja suorittaa joustavasti. Seuraavat jaksot ovat uutuuksia, jotka alkavat alla olevan aikataulun mukaisesti:

  • JSBY4120 Vastuullinen taloustiede - ilmoittautuminen alkaa 1.9.2022
  • JSBY4130 Vastuullinen sijoittaminen - ilmoittautuminen alkaa 1.6.2022
  • JSBY4140 Vastuullisuusosaamisen soveltaminen työelämässä - ilmoittautuminen alkaa 20.4.2022
  • BENY2022 PW MOOC II: Järjestelmät ja planetaarinen hyvinvointi - tulossa loppukeväällä 2022
  • BENY2023 PW MOOC III: Hyvä elämä ja planetaarinen hyvinvointi - tulossa loppukeväällä 2022
  • BENY2024 PW MOOC IV: Reittejä planetaariseen hyvinvointiin - tulossa loppusyksyllä 2022