Historia

Näin aloitan opintoni

1. Tutustu oppiaineeseen ja tarjolla oleviin opintojaksoihin. Myös opintokokonaisuudet suoritetaan ilmoittautumalla yksi opintojakso kerrallaan.

2. Suunnittele opinnot huolellisesti omaan aikatauluusi sopivaksi: Mitä aiot opiskella ja milloin? Huomioi suunnittelussa omat tarpeesi ja elämäntilanteesi sekä sinua kiinnostavien opintojaksojen tarjonnan aikataulut. Lue lisää opintojen suunnittelusta ja suoritusoikeudestasi.

3. Valitse opintojakso ja tutustu sen erilaisiin suoritustapoihin. Suoritustapoja on jokaisella opintojaksolla tarjolla yksi tai useampia.

4. Ilmoittaudu opintojakson suoritustapaan, joka on sinulle sopivin. Ilmoittautumiseen pääset tästä samasta opinto-oppaasta klikkaamalla oppiaineen sivulla opintojakson kohdalta valitsemaasi suoritustapaa. Lue vinkit ilmoittautumiseen ja lisätietoja opintomaksuista.

5. Aloita uuden oppiminen! Ilmoittautumisen yhteydessä saat Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen, jolla voit kirjautua Moodle-oppimisympäristöön. Kirjaudu Moodleen kohdasta JY-tunnuksilla kirjautuminen, niin pääset tutustumaan tarkemmin opiskeluohjeisiin. Kirjaa kalenteriisi opintojen suoritusaika ja opiskele Moodlen sekä opettajan ohjeistusten mukaisesti.

6. Varmista, että saat käsiisi tarvittavan opiskelukirjallisuuden. Tarkista, onko kirjallisuus lainattavissa Jyväskylän yliopiston kirjaston e-aineistosta tai lähikirjastostasi. Jos asut Jyväskylän lähellä, suosittelemme hankkimaan kirjastokortin Jyväskylän yliopiston kirjastoon heti opintojen alkuvaiheessa.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin.