KEMS9400 Valinnaisen opintokokonaisuuden erikoistyö (20–24 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021

Avainteksti

Opintojakso on tarjolla vain lukuvuonna 2020-2021 niille opiskelijoille, jotka tekevät tutkintonsa OPS2017-2020 mukaisesti.

Kuvaus

Valinnaiseen syventävään opintokokonaisuuteen sisältyvä kokeellinen työ. Aiheet perustuvat laitoksella tehtävään tutkimukseen tai ulkopuolisiin esim. teollisuudesta tulleisiin aiheisiin. Erikoistyön tarkoitus on osoittaa tieteelliistä perehtyneisyyttä tutkimusaiheeseen, tarvittaessa kirjallisuuden hakuun, tutkimusaineiston käyttöön ja analysointiin sekä itsenäisen tieteellisen raportin laadintaan laitoksen ohjeistuksen mukaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee itsenäiseen työskentelyyn laboratoriossa ja tutkimusaiheen vaatimilla mittaustekniikoilla. Ajankäytöllisesti erikoistyöhön kuluu aikaa noin neljä kuukautta.

Aineenopettajien rikoistyössä aihe liittyy kemian opetuksen tutkimukseen ja työssä hyödynnetään opetuksen tutkimusmenetelmiä.

Valinnaisen opintokokonaisuuden erikoistyö on 24 op, paitsi aineenopettajilla 20 op.

Osaamistavoitteet

Erikoistyön suoritettuaan opiskelija hallitsee tutkimuksensa aihealueen ja kykenee suunnittelemaan, toteuttamaan ja raportoimaan tutkimuksensa alan tieteellisten käytäntöjen mukaisesti. Opiskelija kykenee muotoilemaan tutkimusongelman, osaa hankkia tarvittaessa aiheeseen liittyvää tietoa alan julkaisuista ja arvioida kriittisesti sen soveltuvuutta tutkimusongelman ratkaisemiseksi. Opiskelija hallitsee tutkimuksen teon eri vaiheet, osaa valita oikeat tutkimusmenetelmät ja soveltaa niitä perustellusti tutkimusaiheeseensa. Opiskelija hallitsee oman alansa kemialliset tutkimusmenetelmät, osaa käyttää itsenäisesti tutkimusalansa kokeellisia mittauslaiteita ja kykenee analysoimaan tutkimustuloksensa ja suhteuttamaan niitä olemassa olevaan tietoon.

Kemian aineenopettajan opintosuunnan erikoistyössä opiskelija hallitsee tyypilliset opetuksen tutkimuksen tutkimusmenetelmät.

Esitietojen kuvaus

Kemian syventäviä opintoja on hyvä olla tehtynä mahdollisimman paljon ennen kuin aloittaa erikoistyön tekemisen.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Erikoistyön hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelija pystyy tuottamaan itsenäisesti tieteellisen kirjallisen raportin tutkimuksen aiheesta laitoksen opinnäytteille laaditun kirjoitusohjeen mukaisesti.
Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2, Periodi 3, Periodi 4, Periodi 5
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Itsenäinen työskentely (20–24 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Työskentelytavat:

Tutkimusaiheen kokeellinen osuus laboratoriossa ja siitä laadittu tutkimusraportti (n. 30-50 sivua).

Ei julkaistua opetusta