Bio- ja ympäristötieteet

Näin aloitan opintoni

1. Tutustu oppiaineeseen ja tarjolla oleviin opintojaksoihin. Myös opintokokonaisuudet suoritetaan ilmoittautumalla yksi opintojakso kerrallaan.

2. Suunnittele opinnot huolellisesti omaan aikatauluusi sopivaksi: Mitä aiot opiskella ja milloin? Huomioi suunnittelussa omat tarpeesi ja elämäntilanteesi sekä sinua kiinnostavien opintojaksojen tarjonnan aikataulut. Lue lisää opintojen suunnittelusta ja suoritusoikeudestasi.

3. Valitse opintojakso ja tutustu sen erilaisiin suoritustapoihin. Suoritustapoja on jokaisella opintojaksolla tarjolla yksi tai useampia.

4. Ilmoittaudu opintojakson suoritustapaan, joka on sinulle sopivin. Ilmoittautumiseen pääset tästä samasta opinto-oppaasta klikkaamalla oppiaineen sivulla opintojakson kohdalta valitsemaasi suoritustapaa. Lue vinkit ilmoittautumiseen ja lisätietoja opintomaksuista.

5. Aloita uuden oppiminen! Ilmoittautumisen yhteydessä saat Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen, jolla voit kirjautua Moodle-oppimisympäristöön. Kirjaudu Moodleen kohdasta JY-tunnuksilla kirjautuminen, niin pääset tutustumaan tarkemmin opiskeluohjeisiin. Kirjaa kalenteriisi opintojen suoritusaika ja opiskele Moodlen sekä opettajan ohjeistusten mukaisesti.

6. Varmista, että saat käsiisi tarvittavan opiskelukirjallisuuden. Tarkista, onko kirjallisuus lainattavissa Jyväskylän yliopiston kirjaston e-aineistosta tai lähikirjastostasi. Jos asut Jyväskylän lähellä, suosittelemme hankkimaan kirjastokortin Jyväskylän yliopiston kirjastoon heti opintojen alkuvaiheessa.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin.

Bio- ja ympäristötieteiden perusopintojen malliaikataulutus

Tämä on vain yksi malliesimerkki, miten opintojaksoissa voi edetä. Voit suunnitella oman tarkemman opiskeluaikataulusi sen mukaan, miten aikasi riittää opiskelulle ja mikä tuntuu itsestä hyvältä tahdilta.

Opintojaksot BENP1001 – BENP1003 järjestetään sekä syys- että kevät lukukaudella. Bio- ja ympäristötieteiden perusopintojen rinnalla tai niiden jälkeen voit halutessasi opiskella aineopintojaksoja BENA4025 Luonnonvarjojen kestävän käytön perusteet 3 op, BENA4027 Vesiekosysteemin toiminta ja luonnonvarat 3 op, BENA2020 Ekologia 3 op sekä BENA4028 Metsien luonnonvarat ja monikäyttö 3 op, kunhan opintojaksojen edeltävät opinnot on ensin suoritettuna. Opintojaksojen aikataulut löydät opinto-oppaan Opetusohjelma lv. 2020 – 2021 –välilehdeltä

Ilmoittautuminen jaksoille tehdään opinto-oppaan kautta. Aloita oppimistehtävien tekeminen ja kurssimateriaaliin tutustuminen hyvissä ajoin, että oppimiselle jää hyvin aikaa.

Voit ladata kuvan omalle koneellesi tästä linkistä.