FYSS9462 Opetusassistenttikurssi (2 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Fysiikan laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Laitoksen opetuskäytänteet, opetuksen hyvät ja huonot käytänteet, opettajan rooli opiskelussa, opettaminen ja oppiminen ilmiöinä, kontaktiopetuksen tilanteita ja oppimisen ohjaaminen, arvioinnin tehtävät ja toteutus, oman opettamisen kehittäminen, oma opettaja-identiteetti.

Suoritustavat

Oman opetuksen tarkkailua, reflektointia ja pohdintaa muiden assistenttien kanssa (dokumentoitua), fysiikan opetuksen tutkimuksen artikkeleiden lukemista ja yhteisiä lounaita. Yhteisiä tapaamisia muutaman kerran (sovitaan kurssin aikana).

Arviointiperusteet

Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista keskusteluihin ja yhteisiin tapaamisiin.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee laitoksen opetuskäytänteitä, tuntee vastuunsa ja mahdollisuutensa vaikuttaa opetukseen, tunnistaa opettamiseen yleisesti liittyviä hyviä ja huonoja käytänteitä sekä osaa luetella erilaisia opetus- ja arviointimenetelmiä ja niiden soveltuvia käyttötapoja. Lisäksi opiskelija kykenee tarkkailemaan, analysoimaan ja kehittämään omaa opettamistaan ja oppimistaan, tunnistaa heikkouksiaan ja vahvuuksiaan opettajana sekä pystyy suhtautumaan kriittisesti omiin uskomuksiinsa ja periaatteisiinsa opettamiseen liittyen.

Lisätietoja

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti opettaja-assistentteina toimiville opiskelijoille, minkä vuoksi kurssille ilmoittautuminen tapahtuu kutsusta.

Oppimateriaalit

Esimerkiksi Hyppönen, Lindén, Opettajan opettajan - opintojaksojen rakenteet, opetusmenetelmät ja arviointi sekä Hemminki, Leppänen, Valovirta, Innostu ja onnistu opetuksessa (molemmat saatavilla verkosta pdf-versioina) sekä tutkimusartikkelit.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (2 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi

Opetus