FYSS9462 Opetusassistenttikurssi (2 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Physics
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Laitoksen opetuskäytänteet, opetuksen hyvät ja huonot käytänteet, opettajan rooli opiskelussa, opettaminen ja oppiminen ilmiöinä, kontaktiopetuksen tilanteita ja oppimisen ohjaaminen, arvioinnin tehtävät ja toteutus, oman opettamisen kehittäminen, oma opettaja-identiteetti.

Suoritustavat

Oman opetuksen tarkkailua, reflektointia ja pohdintaa muiden assistenttien kanssa (dokumentoitua), fysiikan opetuksen tutkimuksen artikkeleiden lukemista ja yhteisiä lounaita. Yhteisiä tapaamisia muutaman kerran (sovitaan kurssin aikana).

Arviointiperusteet

Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista keskusteluihin ja yhteisiin tapaamisiin.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee laitoksen opetuskäytänteitä, tuntee vastuunsa ja mahdollisuutensa vaikuttaa opetukseen, tunnistaa opettamiseen yleisesti liittyviä hyviä ja huonoja käytänteitä sekä osaa luetella erilaisia opetus- ja arviointimenetelmiä ja niiden soveltuvia käyttötapoja. Lisäksi opiskelija kykenee tarkkailemaan, analysoimaan ja kehittämään omaa opettamistaan ja oppimistaan, tunnistaa heikkouksiaan ja vahvuuksiaan opettajana sekä pystyy suhtautumaan kriittisesti omiin uskomuksiinsa ja periaatteisiinsa opettamiseen liittyen.

Additional information

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti opettaja-assistentteina toimiville opiskelijoille, minkä vuoksi kurssille ilmoittautuminen tapahtuu kutsusta.

Study materials

Esimerkiksi Hyppönen, Lindén, Opettajan opettajan - opintojaksojen rakenteet, opetusmenetelmät ja arviointi sekä Hemminki, Leppänen, Valovirta, Innostu ja onnistu opetuksessa (molemmat saatavilla verkosta pdf-versioina) sekä tutkimusartikkelit.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (2 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish

Teaching