Bachelor's Degree Programme in Sport Pedagogy

Degree title:
Bachelor of Sport Sciences
Degree program type:
Bachelor's Degree
Credits:
180 cr
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Sport and Health Sciences
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019

Description

-

Learning outcomes

Liikuntatieteiden kandidaatti (liikuntapedagogiikka) tuntee yksilön liikunta- ja terveyskäyttäytymistä määrittävät tekijät sekä eri liikuntaympäristöt ja -muodot ja niiden erityispiirteet. Hän tunnistaa oppimisen erityispiirteet liikunnassa sekä tiedostaa urheilun ja liikuntakasvatuksen merkityksen osana yhteiskuntaa.

Kandidaatilla on liikunnan opettamiseen liittyvät perustaidot, kyky havainnoida suorituksia ja oppilaiden toimintaa sekä suunnitella ja toteuttaa oppimista tukevia ja turvallisia oppimisympäristöjä. Hän tiedostaa omia opettamis- ja oppimiskäsityksiään sekä hallitsee opettajan työhön vaadittavat tunne- ja vuorovaikutustaidot. Kandidaatti tuntee opettajan työn eettismoraalisen perustan ja on vastuullinen kasvattaja. Hän ymmärtää roolinsa aktiivisena liikunnan ja hyvinvoinnin asiantuntijana ympäröivässä yhteisössä ja yhteiskunnassa.

Kandidaatilla on tutkiva ja kehittävä asenne tietoon, itseensä sekä ympäröivään yhteisöön. Hän osaa arvioida liikunta ja terveystieteellistä tutkimusta sekä seurata alan tutkimustietoa.

Liikuntatieteiden kandidaatin (lpe) tutkinnon ajoitussuositus: file://fileservices.ad.jyu.fi/homes/rasinaho/My%20Documents/LitK_ajoitus_netti.pdf

Structure

Select all (188+ cr)