KANS017 Suomalainen kansalaisyhteiskunta (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Opintojaksolla perehdytään suomalaisen kansalaisyhteiskunnan yleisiin ja erityisiin piirteisiin vertailevasta näkökulmasta sekä sitä koskevaan empiiriseen tutkimukseen.

Suoritustavat

Johdantoluennot suomalaisen kansalaisyhteiskunnan kehityksestä sekä tutkijoiden vierailuluentoja. Lisäksi suoritetaan kirjallisuusluettelossa mainitut teokset esseenä, kirjallisuuskuulustelussa, lukupiirissä tai muuna kirjallisena tehtävänä. Mikäli luentoja ei järjestetä, suoritetaan erikseen annettava kirjallinen tehtävä.

Avoin yliopisto:
Verkkoluennot ja kirjalliset tehtävät

Arviointiperusteet

Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja annettujen tehtävien suorittaminen hyväksytysti. Tarkemmat arviointiperusteet ilmoitetaan kurssitoteutuman yhteydessä.

Avoin yliopisto:
Kirjallinen työ

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee suomalaisen kansalaisyhteiskunnan kehityksen ja nykyiset erityispiirteet. Hänellä on jäsentynyt kuva sen rakenteista ja erityislaadusta sekä suhteesta yhteiskunnan kokonaisuuteen kansainvälisessä vertailussa.

Esitietojen kuvaus

Suoritetut YFI-perusopinnot.

Kirjallisuus

  • 3) Trägårdh (toim.) (2007): State and Civil Society in Northern Europe. The Swedish Model Reconsidered. Berghahn Books. JA
  • Suomalaiset osallistujina. Katsaus suomalaisen kansalaisvaikuttamisen tilaan ja tutkimukseen. Oikeusministeriö, 2009. (saatavana sähköisessä muodossa)
  • Suoritetaan vaihtoehto 1, 2 tai 3:
  • 1) Alapuro & Stenius (toim.) (2010): Nordic Associations in a European Perspective. Nomos.
  • 2) Suomalaiset osallistujina. Katsaus suomalaisen kansalaisvaikuttamisen tilaan ja tutkimukseen. Oikeusministeriö, 2009 (saatavana sähköisessä muodossa) JA
  • Niemelä & Möttönen (2005): Kunta ja kolmas sektori. Yhteistyön uudet muodot. PS-kustannus.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Julkaisematon arviointikohde