YJOSYV Advanced Studies in Management and Leadership (79 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Jyväskylä University School of Business and Economics
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Elective studies:
No

Description

Edistämme johtamisen opetuksessa YK:n Principles for Responsible Management Education periaatteita. Tarjoamamme koulutus antaa edellytykset kehittyä tulevaisuuden vastuullisiksi päätöksentekijöiksi ja kestävän kehityksen edistäjiksi erityyppisissä organisaatioissa. 

Johtamisen syventävien opintojen kautta avautuu mahdollisuus kehittää tutkimukseen perustuvaa ymmärrystä ja kriittistä ajattelua organisaatioiden menestyksekkääseen ja vastuulliseen johtamiseen. Opinnot mahdollistavat suuntautumisen henkilöstöjohtamiseen ja johtajuuteen sekä vastuulliseen liiketoimintaan ja organisoitumiseen erilaisissa toimintaympäristöissä. Opinnot edistävät opiskelijoiden kykyä hahmottaa johtamiseen ja organisoitumiseen liittyviä laajempia asiakokonaisuuksia ja ilmiöiden välisiä yhteyksiä.

Henkilöstöjohtaminen ja johtajuus teemassa syvennytään esihenkilötyöhön ja henkilöstövoimavarojen johtamiseen. Opiskelijat saavat valmiuksia toimia esihenkilöinä tai asiantuntijoina, jotka ymmärtävät ihmisten välisen vuorovaikutuksen merkityksen hyvinvoivalle ja osaavalle organisaatiolle ja osaavat suunnitella vastuullista henkilöstötyötä nopeasti muuttuvissa digitaalisissa toimintaympäristöissä.

Vastuullinen liiketoiminta ja organisoituminen teemassa syvennytään vastuullisen liiketoiminnan edistämiseen erityisesti yritysten ja yhteiskunnan välisen vuorovaikutusdynamiikan kautta. Opiskelijat saavat valmiuksia erityyppisten organisaatioiden ja työyhteisöjen liiketoimintaosaamiseen ja toimintojen suunnitteluun sekä analysointiin. Opintojen myötä opiskelijat ymmärtävät, miten ja miksi toiset organisaatiot sopeutuvat muutoksiin, esimerkiksi kestävän kehityksen siirtymään ja omaksuvat uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Opinnot sisältävät myös tutkimusmenetelmäkoulutusta sekä opinnäytetyön laatimisen. Tämä tarjoaa mahdollisuuden syventää oman alansa tuntemusta valitsemalleen alueelle. Opinnäytetyö kehittää tieteellistä ajattelua ja tarkoituksena on osoittaa opiskelijan syvällistä tuntemusta tutkimustyön aihepiirin, tutkimusmenetelmien hallintaa sekä valmiuksia tieteelliseen kirjoittamiseen. 


Learning outcomes

1. Kauppatieteiden maisteri osaa hallita ja soveltaa organisaatioteorioita ja tieteenfilosofisia periaatteita johtamisen tutkimuksessa. 

Organisaatioteoreettinen pohja tarjoaa ymmärryksen sille, millaiset asiat ovat usein organisaatioille tyypillisiä ja miksi organisaatioita johdetaan monin eri tavoin. Tavoitteena on, että kauppatieteiden maisteri pystyy syventymään organisaatioteorioiden ja tieteenfilosofisten periaatteiden maailmaan, soveltaen niitä ajankohtaisessa johtamisen ja organisoitumisen tutkimuksessa. 


2. Kauppatieteiden maisteri osaa arvioida kriittisesti ja soveltaa eettisen ja vastuullisen johtamisen periaatteita organisaation toiminnassa.

Vastuullinen toiminta korostaa sekä etiikan käsitteistön että johtamisteoreettisen tutkimuksen yhteismerkitystä hyvälle työelämälle. Opiskelijoiden odotetaan kykenevän arvioimaan kriittisesti organisaatioita sekä soveltamaan vastuullisen johtamisen periaatteita organisaatioiden toiminnassa ja sen kehittämisessä. Tavoitteena on kouluttaa asiantuntijoita ja johtajia, jotka ovat tietoisia päätöstensä vaikutuksista sekä ihmisiin että yhteiskuntaan. 


3. Kauppatieteiden maisteri osaa arvioida kriittisesti ja soveltaa strategista johtamista organisaation toiminnassa.

Strateginen johtaminen fokusoi organisaatioiden toimintaa tiettyyn suuntaan ohjaten resurssointia ja organisaatioissa tehtyjä valintoja. Opiskelijoiden odotetaan pystyvän arvioimaan kriittisesti ja soveltamaan strategista johtamista ja suunnittelua organisaation toiminnassa. Tämä tarkoittaa kykyä tunnistaa toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia, arvioida oman toiminnan vaikutuksia organisaatiossa ja yhteiskunnassa, toteuttaa strategista suunnittelua, sekä ymmärtää, kuinka strategisia mahdollisuuksia voi hyödyntää kestävällä tavalla. 


Structure

Select all (79+ cr)