VASKEMODKOK Responsibility and sustainability in working life (15+ cr)

Study level:
Other studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Jyväskylä University School of Business and Economics
Coordinating organisation:
Open University
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Elective studies:
Yes
Requires application:
No

Tweet text

Vastaa työelämän osaamistarpeisiin ja tule lisäämään ymmärrystäsi vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä.

Description

Opintojen tavoitteena on lisätä ymmärrystä vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Opinnot antavat eväitä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmien tuomiseen osaksi työelämää sekä organisaatioiden arkea. Opintojen minimilaajuus on 15 opintopistettä. Opinnot voi tehdä halutessaan laajempana.

Opinnot on suunnattu sekä yksilöille että ryhmille työelämän eri aloilla. Osaaminen vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä työelämässä on tärkeää kaikille organisaatioille ja edellyttää laaja-alaista osaamista. Opinnot vastaavat opiskelijan tarpeeseen kehittää, uudistaa ja täydentää osaamistaan työuran eri vaiheissa, mukaan lukien työurien välit.

Opintokokonaisuuden ensimmäinen opintojakso johdattelee työelämän vastuullisuuteen ja ohjaa opiskelijaa sopivien opintojaksojen valinnassa. Kaikille yhteiset jaksot antavat hyvän peruskäsityksen vastuullisuuden ja kestävän kehityksen teemoista kauppa- ja taloustieteen sekä bio- ja ympäristötieteen näkökulmista. Valinnaisien opintojen avulla opiskelija voi rakentaa sisällöltään ja laajuudeltaan itselleen sopivan opintokokonaisuuden, joka vastaa oman osaamisen yksilöllisiin kehittämistarpeisiin. Viimeisenä opiskeltavalla soveltavalla jaksolla tehdään näkyväksi opintokokonaisuuden myötä kehittynyttä omaa osaamista. 

Learning outcomes

Opintokokonaisuuden yksilölliset valinnat sekä opintokokonaisuuden laajuus vaikuttavat osaamistavoitteisiin. Yleisellä tasolla opintokokonaisuuden tavoitteena on, että opiskelija:

  • tunnistaa vastuullisuuden ja kestävän kehityksen merkityksen työelämän eri tehtävissä

  • ymmärtää kestävään kehitykseen liittyviä paikallisia ja globaaleja kysymyksiä sekä niiden välisiä suhteita huomioiden YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

  • osaa arvioida vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyvien päätösten ja valintojen vaikutuksia

  • osaa tarkastella kriittisesti vastuullisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmia organisaatiossa ja pystyä soveltamaan oppimaansa

  • ymmärtää ja vahvistaa yksilön toimijuutta työelämän vastuullisuuskysymyksissä

Työelämä- ja metataidot

Opintokokonaisuus tukee opiskelijan:

  • kykyä oppia ja omaksua uutta

  • itseohjautuvuutta, oma-aloitteisuutta

  • eettistä ja kestävää ajattelua

  • mahdollisuuksien havaitsemista/tunnistamista ja niihin tarttumista

  • epävarmuuden ja riskien kanssa selviämistä

  • kriittisen ajattelun taitoja

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet:

Kaikkia YK:n kestävän kehityksen tavoitteita käsitellään tämän opintokokonaisuuden pakollisilla ja valinnaisilla opintojaksoilla. Vastuullinen liiketoiminta on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun strateginen painoala. Lisäksi kestävyys, hyvinvointi ja osaaminen ovat keskeisiä teemoja myös koko yliopistomme strategiassa.   

Additional information

Kokonaisuuden voi suorittaa vähintään 15 op laajuisena.  

Structure

Select min. 15 cr