STOSYV Advanced Studies in Social Work (100 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Elective studies:
No

Tweet text

Sosiaalityön syventävät opinnot. Vain tutkinto-ohjelman opiskelijoille.

Description

Sosiaalityön maisteriohjelman syventävät opinnot jakautuvat tutkimustaitojen lisäksi sosiaalityön vaativan asiantuntijuuteen sekä sosiaalityön johtamiseen ja kehittämiseen, johon kuuluu myös Käytännöt III –opintojaksot. Sosiaalityön asiantuntijuutta suuntaavista opinnoista opiskelija valitsee ja syventää sisällöllisiä erikoisalueita. Sosiaalityön maisterintutkielman tekemistä tukevat tutkimusteorioiden ja tutkimusmenetelmien opinnot, jotka tuottavat myös yleisiä työelämävalmiuksia, kuten valmiuksia seurata ja arvioida ajankohtaista tutkimustietoa.

Learning outcomes

Sosiaalityön syventävät opinnot suoritettuaan opiskelija tuntee sosiaalityön ja sosiaalitieteiden keskeiset käsitteet, tärkeimmät teoriat ja teoriaperinteet. Opiskelija hallitsee itsenäisen ja tutkimusperustaisen ajattelun sekä tutkimuksen tekemisen perustaidot. 

Opiskelija saavuttaa sekä laaja-alaisen yhteiskuntatieteellisen osaamisen että kokonaisvaltaisen sosiaalityön osaamisen niin yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen kanssa tehtävässä asiantuntijatyössä kuin rakenteellisessa sosiaalityössä. 

Lisäksi opiskelija osaa jäsentää ekososiaalisen kestävyyden ja kestävyyssiirtymän yhteydet sosiaalityöhön. Opiskelija osaa tehdä suunnitelmallista, eettisesti kestävää sosiaalityötä asiakkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi, soveltaa tarvittavaa lainsäädäntöä sekä kehittää sosiaalityön työmenetelmiä ja arvioida niiden vaikutuksia.

Syventävissä opinnoissa omaksuttujen tietojen, taitojen ja arvojen perustalta opiskelija kykenee toimimaan vaativissa sosiaalityön ammatillisissa tehtävissä sekä asiantuntijana monialaisissa yhteistyöverkostoissa. Opiskelijalla on valmiudet toimia organisaatioiden johtotehtävissä sekä projektien ja kehittämishankkeiden vastuullisissa tehtävissä. 

Lisäksi opiskelijalla on valmiudet yhteiskunnalliseen vaikuttamistyöhön ja hän kykenee tutkimustiedon hankkimiseen, tuottamiseen ja soveltamiseen, sekä kestävään ja tutkimuseettisesti vahvaan tieteelliseen päättelyyn ja argumentaatioon. Sosiaalityön maisteriopintojen jälkeen opiskelijalla on valmiudet hakea tieteellisiin jatko-opintoihin.

  

Description of prerequisites

Sosiaalityön aineopinnot

Additional information

Sosiaalityön syventävät opinnot. Vain tutkinto-ohjelman opiskelijoille.

Structure

Select all (100+ cr)