STKKOKB Finnish as a second language in education, thematic module B (15–35 cr)

Study level:
Other studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Department of Language and Communication Studies
Coordinating organisation:
Open University
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Elective studies:
Yes
Requires application:
No

Description

Moduuli B tarjoaa syventäviä näkökulmia S2-oppimiseen ja -pedagogiikkaan niille, jotka ovat jo opiskelleet suomen kielen perusopinnot tai suomi toisena ja vieraana kielenä -perusopinnot.

Opintojaksoilla perehdytään suomen kieleen oppimisen ja opetuksen kohteena sekä kielitaidon arvioinnin ja kielitietoisen opetuksen kysymyksiin. Kielenoppimista lähestytään myös työelämän kielitaidon ja kirjallisuuden pedagogiikan kannalta.

Learning outcomes

Moduulin suoritettuaan opiskelija

-  hahmottaa suomen kieltä opittavana kielenä ja oppimisen välineenä eri kielitaustoista tulevien ja eri-ikäisten oppijoiden näkökulmasta

- tuntee kielitaidon arvioinnin lähtökohtia ja tapoja sekä osaa soveltaa niitä omassa opetustyössään

- ymmärtää suomen kielen ja kirjallisuuden merkityksen osallisuutta vahvistavana ja identiteettiä muovaavana voimavarana

- osaa arvioida ja kehittää työtään suomi toisena kielenä ja kirjallisuus -opetuksen ajantasaiset kehitysnäkymät huomioiden

- osaa eritellä työelämän kielenkäyttötarpeita ja -käytänteitä sekä arjen että teorioiden tasolla

- ymmärtää kielitietoisen koulutuksen periaatteet ja tavoitteet eri toimijoiden ja koulutusmuotojen näkökulmasta sekä osaa soveltaa niitä omassa työssään.

Additional information

Moduuli B sopii sellaisille osallistujille, jotka ovat jo opiskelleet suomen kielen perusopinnot tai suomi toisena ja vieraana kielenä -perusopinnot.

Moduulin opintojaksoilla voi täydentää ja syventää osaamistaan esimerkiksi seuraavista teemoista: suomi opittavana kielenä, työelämän kielikysymykset sekä kirjallisuuden pedagogiikka S2-näkökulmasta. Kohderyhmää ovat erityisesti perusopetuksen ja lukion opettajat sekä eri nivelvaiheiden, ammatillisen ja aikuiskoulutuksen S2-opettajat.

Structure

Select 3–7 pcs. (15–35 cr)