PSYAINERI Intermediate Studies in Psychology as Optional Studies (35+ cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Faculty of Education and Psychology, Department of Psychology
Coordinating organisation:
Department of Psychology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Elective studies:
Yes
Requires application:
No

Description

Psykologian valinnaiset aineopinnot ovat laajuudeltaan 35 op, joista pakollisten eli kaikille yhteisten opintojaksojen osuus on 25 op ja valinnaisten psykologian aineopintojen osuus on 10 op. Näin aineopintokokonaisuus suhteessa psykologian perusopintoihin syventää kaikille yhteisesti kehityspsykologian, kognitiivisen neurotieteen ja neuropsykologian, persoonallisuuspsykologian ja mielenterveyden psykologian tietotaitoa sekä perehdyttää uutena psykologian sovellusalueena työ- ja organisaatiopsykologian perusteisiin. Tämän lisäksi valinnaisten aineopintojen osuuden kautta opiskelijalla on mahdollisuus hieman suunnata ja täydentää psykologian opintojaan oman kiinnostuksensa mukaisesti. Opetus järjestetään siten, että opintokokonaisuus voidaan suorittaa kahden lukuvuoden aikana.

Learning outcomes

Aineopinnot suoritettuaan opiskelijalla on pitkälle kehittynyt kyky ottaa haltuun psykologista tietoa sen eri sovellusaloilta sekä itsenäisesti että saamaansa opetusta ja ohjausta tehokkaasti hyödyntäen erityisesti niin, että hän osaa soveltaa oppimaansa erilaisissa tilanteissa ja konteksteissa. Opiskelijan tieteellinen ajattelu on edelleen kehittynyt suhteessa perusopintoihin. Hän ymmärtää sekä osaa sanoittaa niin kokemuksellisen kuin tieteellisen tiedon suhteellisuutta sekä rajoitteita. Opiskelijalla on aiempaa perusteellisemmat tiedot psykologian keskeisistä sovellusalueista. Opiskelijalla on perusopintoja täydentävää tietoa yksilön ja ympäristön vuorovaikutuksesta ja kehityksen konteksteista, käyttäytymiseen vaikuttavista biologisista järjestelmistä ja niiden toiminnan häiriöiden vaikutuksesta käyttäytymiseen, persoonallisuuden käsitteiden välisistä yhtäläisyyksistä ja eroista, psyykkisiin häiriöihin liittyvistä keskeisistä oireista ja häiriöiden hoidosta, työ- ja organisaatiopsykologian peruskysymyksistä sekä muista psykologisista erityiskysymyksistä.

Description of prerequisites

Psykologian perusopinnot

Additional information

Osalla opintojaksoista voi olla osuuksia, jotka on tarkoitettu vain psykologian tutkinto-ohjelmissa (PsK + PsM/FM) opiskeleville. Pakollisten aineopintojaksojen PSYA110, PSYA120, PSYA130, PSYA140 ja PSYA151 englanninkielinen toteutus on vain ulkomaisia vaihto-opiskelijoita varten. Muiden psykologian aineopintojaksojen englanninkielisiin toteutuksiin voi osallistua kaikki.

Structure

Select all (35+ cr)