OHJKOK Professional Studies in Guidance and Counselling (60+ cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
Pass - fail
Responsible organisation:
Faculty of Education and Psychology
Coordinating organisation:
Department of Teacher Education
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Elective studies:
Yes
Requires application:
Yes
Application instructions:

Opintokokonaisuuteen haetaan opinto-oikeutta vuosittain järjestettävässä haussa. Tällä hetkellä opinto-oikeutta voivat hakea aineenopettajakoulutuksen opiskelijat. Lisätietoja: https://www.jyu.fi/fi/opiskelijalle/kandi-ja-maisteriopiskelijan-ohjeet/vapaasti-valittavat-opinnot/opinto-ohjaajan-opinnot-aineenopettajakoulutuksen-opiskelijoille

Description

Oppilaanohjauksen ja opinto-ohjauksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot tuottavat kelpoisuuden toimia opinto-ohjaajana peruskoulussa ja toisella asteella (asetus 986/1998). Opinnot koostuvat lähijaksoista, itsenäisestä työskentelystä ja ohjausalan harjoittelusta.

Learning outcomes

Opinto-ohjaajankoulutus on koulutusta ohjauksen asiantuntijatehtäviin eri oppilaitosmuo­doissa ja koulutusasteilla sekä ohjauksen muissa toimintaympäristöissä. Koulutus tuottaa opinto-ohjaajan kelpoisuuden ja antaa valmiuksia toimia asiantuntijana ohjausalan muuttu­vissa toimintaympäristöissä. Koulutuksen suorittaneilla on opetustoimen henkilöstöä koske­van lainsäädännön (1998/986) mukainen kelpoisuus perusopetuksessa sekä toiseen asteen koulutuksessa toimivien oppilaanohjaajien ja opinto-ohjaajien tehtäviin. Opetussuunnitelma on osaamisperustainen.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijat kehittävät elinikäisen ohjauksen rooleissa ja teh­tävissä tarvittavia tietoja, taitoja, osaamisia ja asenteita. Ohjausalan asiantuntijuutta rakennetaan seuraavien osaamisalueiden mukaisesti.

Monikanavainen elinikäinen ohjaus:

  • Ohjauksen teoriaosaaminen

  • Vuorovaikutusosaaminen

  • Ohjauksen menetelmäosaaminen

Systeeminen kehittäminen:

  • Yhteiskuntaosaaminen

  • Verkosto-osaaminen

  • Kehittämisosaaminen

Ammatillisen osaamisen jatkuva kehittäminen:

  • Ammatillinen kehittyminen ja reflektio-osaaminen

  • Eettinen osaaminen

Additional information

Opintokokonaisuuden opinnot toteutetaan yhdessä Jyväskylän yliopiston opinto-ohjaajien erillisten opintojen koulutuskokonaisuuden ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun kanssa. Koulutuksen tarkemmat kuvaukset ja osaamistavoitteet ovat nähtävillä opinto-ohjaajien erillisten opintojen opetussuunnitelmassa.

Structure

Select all (60 cr)