HJOSTEKOK Human Resources and Leadership in Social Services and Health Care (10–50 cr)

Study level:
Other studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Jyväskylä University School of Business and Economics
Coordinating organisation:
Open University
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Elective studies:
Yes
Requires application:
No

Tweet text

Opinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden kehittää, uudistaa ja täydentää omaa henkilöstö- ja johtamisosaamistasi huomioiden sosiaali- ja terveysalan tarpeet.

Description

Henkilöstötyö ja johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -opintokokonaisuus on suunnattu erityisesti sosiaali- ja terveys (sote) -alan toimijoille ja alasta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää, uudistaa ja täydentää omaa henkilöstö- ja johtamisosaamistaan työuran eri vaiheissa. JYU:n tutkinto-opiskelijoille tämä opintokokonaisuus soveltuu hyvin osaksi vapaavalintaisia opintoja. Opintojaksotarjonta on suunniteltu työelämälähtöisesti hyödyntäen sote-ammattilaisia koskevien osaamistarvekartoitusten tuloksia.

Opiskelija voi rakentaa sisällöltään ja laajuudeltaan itselleen sopivan opintokokonaisuuden, joka parhaiten vastaa hänen oman osaamisensa kehittämisen tarpeita. Opintokokonaisuuden pakolliset opintojaksot kehittävät henkilöstöjohtamiseen liittyvää osaamista sekä ohjaavat sopivien opintojaksojen valinnassa ja opintokokonaisuuden myötä kehittyneen osaamisen näkyväksi tekemisessä.

Opintokokonaisuus koostuu pakollisesta, aiheeseen johdattelevasta orientoivasta jaksosta, pakollisesta henkilöstöjohtamisen perusteita avaavasta jaksosta, sekä pakollisesta oman osaamisen kehittymisen näkyväksi tekevästä päätösjaksosta. Näiden ohella kokonaisuuteen sisältyy myös vapaavalintaisia opintojaksoja. 

Learning outcomes

Opintokokonaisuuden yksilölliset valinnat sekä opintokokonaisuuden laajuus vaikuttavat osaamistavoitteisiin. Yleisellä tasolla opintokokonaisuuden tavoitteena on, että opiskelija:

  • ymmärtää johtamis- ja henkilöstöosaamisen merkityksen sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä

  • tunnistaa johtamis- ja henkilöstöosaamiseen liittyviä kehittymistarpeitaan ja vahvistaa sen pohjalta omaa osaamistaan

  • ymmärtää sosiaali- ja terveysalan moniammatillisen ja monitieteisen luonteen

Structure

Select all (10+ cr)