ETIMODKOK Ethics module (15–30 cr)

Study level:
Other studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Elective studies:
Yes
Requires application:
No

Tweet text

Tieteenalana etiikka ei kerro mikä on oikein ja mikä väärin. Se antaa edellytykset muodostaa oma kanta eri tilanteissa järkevään ajatteluun nojaten.

Description

Eettistä osaamista tarvitaan liki kaikkialla, erityisesti työelämässä. Etiikka-moduuli vastaa tähän asiantuntijuuden tarpeeseen. Ydinopinnoissa perehdytään yleisimpiin eettisiin teorioihin ja niihin liittyviin eettisen ajattelun tapoihin sekä etiikan ja hyvinvoinnin välisiin suhteisiin. Valinnaisissa opinnoissa opiskelija perehtyy erityisongelmiin oman kiinnostuksensa ja työelämänsä tilanteen mukaan

Temaattinen moduuli koostuu kahdesta pakollisesta opintojaksosta (EKTA2007 Hyvinvointi ja hyvä elämä ja FILA140 Filosofinen etiikka) ja valinnaisista erikoistumisjaksoista. Erikoistumisjaksoja on vaihtelevasti järjestettävän kontaktiopetuksen lisäksi mahdollista suorittaa itsenäisesti esseillä ja/tai lukupiireillä.

Etiikka-moduulin laajuus on 15-30 op. Huom. Etiikka-moduulin laajuus on vähintään 25 op siinä tapauksessa, jos moduuli tehdään edeltävinä opintoina elämänkatsomustiedon opintokokonaisuuteen.

Learning outcomes

Moduulin suoritettuaan opiskelija tunnistaa eettiset ongelmat sekä työssään että omassa elämässään. Hän kykenee käsittelemään niitä itsenäisesti ja rationaalisesti. Hän pystyy myös noudattamaan ja kriittisesti arvioimaan oman ammattialansa etiikkaa. Hän hallitsee keskeisimmät teoreettiset tavat ymmärtää ja ratkaista eettisiä ongelmia. Hän osaa soveltaa teorioita työelämän ja inhimillisen olemassaolon haasteissa kohdattaviin ongelmiin.

Structure

Select all (15–30 cr)