YKPA165 EU Politics and Governance (5 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Jakso perehdyttää EU:n politikkaan prosessi, ja sosiaali-, ympäristö, ja työpoliitiset järjestelmät. Opiskelija keskittyy tiettyyn alueeseen arvioimalla tapaustutkimuksen kautta tietyn direktiivin muotoilua ja toteutumista Suomen politiikassa. Jaksolla tarkastellaan sekä kentän jäsenmaiden (Suomen) politiikka, ja sen keskinäisiä suhteita sekä rajapintoja EU:n sääntöjen ja instituutioihin. Painopiste on direktiiviin käytäntöönpano ja arviointi (kuten sosiaalipolitiikka), mutta myös hallitustenvälistä ja byrokraattista "parhaiden käytäntöjen" päätöksentekoa käsitellään.

Learning outcomes

Opiskelijalla on valmiudet analysoida ja arvioida Eurooppa politiikan toteutusta ja vaikutuksia Suomen kansallisessa ympäristössä. Hän osaa jäsentää Euroopan Unionin instituutionaalisen pääpiirteet, niiden keskinäiset suhteet ja paikan EU:n sääntelevässä kokonaisuudessa. Hän osaa kuvata eri toimijoiden (jäsenvaltiot, jäsenvaltioiden palvelubyrokratiat, EU instituutiot, kansalaisyhteiskunnan järjestöt, työmarkkinajärjestöt, yritykset) roolin sosiaali-, taloudellisen ja ekologisen politiikan hallinnoinnissa. Hän osaa kuvata EU:n ja kansallisen politiikan välinen suhde ja sen, miten Euroopan Unionin säännöt siirtyvät kansallisiin lakeihin, asetuksiin ja byrokraattisiin käytäntöihin.

Description of prerequisites

Suositellut esitiedot: yhteiskuntatieteiden ja filosofian perusopinnot 

Study materials

Tentittävä lukumateriaali ilmoitetaan opintojakson aikana.

Kirjallisuus lueteltu alla.

Literature

  • Mykkänen, J., & Paakkunainen, K. (2014). Johdatus Euroopan unionin politiikkaan.
  • Raunio, T., & Saari, J. (2021). Moninaisuudessaan yhtenäinen?: Euroopan unionin suunta.

Completion methods

Method 1

Description:
Osallistuminen kontaktiopetukseen, tentti ja / tai kirjallinen tehtävä.
Evaluation criteria:
Suoritukset arvioidaan sen perusteella miten hyvin opiskelijat hallitsevat opetuksen ja kirjallisuuden sisällöt, mikä osoitetaan osoittamalla kykyä argumenttien kriittiseen tarkasteluun sekä kykyyn soveltaa teoreettisia käsitteitä poliittisiin kysymyksiin.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Participation in teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching