YFIA200 Empirical Research Methods in Social Sciences (5 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy
Coordinating organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy, Open University
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Kurssilla tutustutaan tutkimusprosessiin, yleisimpiin yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen lähestymistapoihin, aineistonkeruu- ja analyysimenetelmiin, niihin kytkeytyviin tutkimuseettisiin kysymyksiin sekä tieteellisen kirjoittamisen prosessiin.

Learning outcomes

Opinnot antavat opiskelijalle ymmärrystä yhteiskuntatieteiden empiiristen tutkimusmenetelmien lähtökohdista, eroista ja ominaispiirteitä. Opiskelija saa perustaidot yhteiskuntatieteellisen tutkimusasetelman muodostamiseen ja ymmärrystä tutkimusprosessista sekä tunnistaa erilaisten aineistojen ja analyysimenetelmien soveltuvuuden erityyppisten tutkimustehtävien ratkaisemiseen. Hän ymmärtää tutkimuseettiset periaatteet ja osaa soveltaa eettistä ajattelua tutkimusprosessin eri vaiheissa. Opintojakso antaa valmiuksia tuottaa, tulkita ja arvioida tutkimustietoa ja ymmärtää sen sovellettavuutta erilaisissa tilanteissa. Opiskelijalla on valmiudet analyysin toteuttamiseen ohjatusti.

Description of prerequisites

Esitietovaatimukset tulee olla suoritettuina tai ne on suoritettava samanaikaisesti harjoitusten kanssa, 

Study materials

Suoritusvaatimuksiin sisältyvä kurssikirjallisuus ja/tai mahdollinen muu materiaali ilmoitetaan erikseen toteutuksella

Completion methods

Method 1

Description:
Nämä suoritustavat koskevat JYU tutkinto-opiskelijoita. Muita vaihtoehtoja: JYU avoin yliopisto. Jakso koostuu 30h luentoja (kvantitatiivisten ja kvalitatiivisten menetelmien osuudet) sekä kirjallisesta työstä (kvalitatiiviset menetelmät) ja tentistä (kvantitatiiviset menetelmät). Mahdollinen kirjallisuus suoritetaan toteutuksen yhteydessä. Osallistuminen opetukseen (luennot) syyslukukaudella ja itsenäinen työskentely (verkkokurssi) kevätlukukaudella.
Evaluation criteria:
Arviointi perustuu kvalitatiivisten menetelmien oppimistehtävään (50%) ja kvantitatiivisten menetelmien tenttiin (50%)
Select all marked parts

Method 2

Description:
Nämä suoritustavat koskevat Jyväskylän yliopiston tutkinto-opiskelijoita. Muita vaihtoehtoja: JYU avoin yliopisto. Jakso koostuu 30h luentoja (kvantitatiivisten ja kvalitatiivisten menetelmien osuudet) sekä kirjallisesta työstä (kvalitatiiviset menetelmät) ja tentistä (kvantitatiiviset menetelmät). Mahdollinen kirjallisuus suoritetaan kurssin yhteydessä. Luennot opetetaan syyslukukaudella ja verkkokurssi kevätlukukaudella.
Evaluation criteria:
Arviointi perustuu kvalitatiivisten menetelmien kirjalliseen työhön (50%) ja kvantitatiivisten menetelmien tenttiin (50%)
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching

x

Independent study (5 cr)

Type:
Independent study
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching