ULKS4500 Academic literacy for thesis process (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Humanities and Social Sciences, Department of Language and Communication Studies, Department of Music, Art and Culture Studies
Coordinating organisation:
Department of Language and Communication Studies
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Akateemisiin tekstitaitoihin syvennytään tutkielmaprosessin eri vaiheiden sekä suomenkieliselle tutkielmatekstille ominaisten tekstilajipiirteiden ja kielellisten valintojen näkökulmasta. Opintojaksolla vahvistetaan tiedonhankinnan taitoja suomeksi sekä harjoitellaan akateemista kirjoittamista ja sen edellyttämää viittaustekniikkaa tutkimusetiikan periaatteita seuraten. Ohjatusti laaditaan suomenkielinen tiivistelmä sekä monipuolista tieteellisten käsitteiden ja lähteiden käyttöä edellyttävä laajempi akateeminen teksti. Myös palautteen antamisen ja vastaanottamisen taidot ovat työskentelyssä keskeisiä.

Arviointiperusteet: Oppimistehtävät. Opintojakson suorittaminen edellyttää läsnäoloa (80 %) kurssilla tai säännöllistä henkilökohtaiseen/pienryhmäohjaukseen osallistumista.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija- ymmärtää monipuolisten akateemisten tekstitaitojen merkityksen tutkielmaprosessissa- osaa kehittää tiedonhankinnan taitojaan suomen kielellä- hallitsee suomenkielisen tutkielman keskeiset tekstilajipiirteet ja osaa tehdä tämän tekstilajin mukaisia kielellisiä valintoja- hallitsee lähdeviitteiden käytön ja sitä ohjaavat eettiset periaatteet- osaa laatia selkeän suomenkielisen tiivistelmän ja melko laajan lähteistetyn akateemisen tekstin valitsemastaan aiheesta- osaa antaa ja ottaa vastaan palautetta akateemisesta tekstistä.

Completion methods

Method 1

Evaluation criteria:
Oppimistehtävät.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Participation in teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Evaluation criteria:
<p>Oppimistehtävät.</p>
Language:
Finnish
Study methods:

Kontaktiopetus ja yksilöohjaus.

No published teaching