TSAS4045 Finnish Security Policy and Its Development Paths (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Opintojaksossa perehdytään Suomen nykyiseen turvallisuuspolitiikkaan sekä sen menneisyyteen. Turvallisuuspolitiikka ymmärretään laaja-alaiseksi ilmiöksi, joka liittyy Suomen valtion turvallisuuden ylläpitämiseen ja sisältää muun muassa ulko- ja puolustuspolitiikan teemoja. Historiallinen ote auttaa asettamaan poliittisia linjauksia ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä eri aikalaiskonteksteihin ja ymmärtämään eri turvallisuuspolitiikan tilanteissa vaikuttaneita tekijöitä. Näin avautuu mahdollisuus ymmärtää nykypäivän ilmiöitä ja niiden taustalla olevia jatkuvuuksia ja muutoksia.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija 1) tuntee Suomen turvallisuuspolitiikan perusteet, on 2) tutustunut siihen vaikuttaviin keskeisiin käsitteisiin ja tapahtumiin, 3) osaa asettaa nykypäivän ilmiöitä pidemmän aikavälin kontekstiin, on 4) tutustunut keskeisiin turvallisuuspolitiikkaan vaikuttaviin instituutioihin ja aatteisiin, 5) ymmärtää Suomen kansainväliseen asemaan vaikuttaneita tekijöitä ja 6) on perehtynyt turvallisuuspolitiikkaan liittyvään kansainväliseen ajatteluun.

Description of prerequisites

Opintojaksolla oletetaan, että opiskelija on suorittanut vähintään alemman korkeakoulututkinnon tai sitä vastaavan tutkinnon, esimerkiksi ammattikorkeakoulututkinnon.

Study materials

Opintojakson kirjallisuus ja muu oppimateriaali voi vaihdella toteutuksittain.

Completion methods

Method 1

Description:
Opintojakson suoritustapa on luentokurssi, jossa luennoille osallistumisella ohella sisältyvät kurssilla annettavat yksilötehtävät ja tutkimusraportti, joka laaditaan yksin tai yhdessä.
Evaluation criteria:
Arviointi perustuu yksilötehtävien ja tutkimusraportin arviointiin.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Participation in teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching