TSAS4035 Intelligence Analysis Project (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Opiskelija tuottaa lukukauden (kaksi periodia) aikana tiedusteluraportin ja tiedustelukatsauksen annetusta tai opiskelijan itse esittämästä, opettajan hyväksymästä aiheesta. Tiedusteluanalyysi tehdään Pherson-Heuerin Structured Analytic Techniques (SAT) –menetelmää hyväksi käyttäen. Opettaja tukee opiskelijan tiedusteluanalyysin laatimista säännöllisillä ohjaustunneilla sekä tarvittaessa. Opiskelijat esittelevät työnsä kurssin päätteeksi opintojakson muille opiskelijoille.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija 1) osaa analyysiprosessin suunnittelun 2) osaa tiedusteluanalyysin tekemisen SAT-menetelmää hyväksi käyttäen 3) osaa laatia tiedusteluanalyysin perusteella tiedusteluraportin ja tiedustelukatsauksen 4) osaa valmistella ja pitää tiedustelukatsauksen 5) tunnistaa ja hallitsee tiedusteluanalyysiin liittyvät ajattelun vinoumat 6) pystyy työskentelemään itsenäisesti tiedusteluanalyytikkona.

Additional information

Opintojakso kestää yhden lukukauden ja se painottuu itsenäiseen työskentelyyn opettajan ohjauksessa. Opintojakso edellyttää opiskelijan sitoutumista.

Compulsory prerequisites

Literature

  • Pherson, R & Heuer, J. Structured Analytic Techniques for Intelligence Analysis. Thousand Oaks: Sage. Third edition, 2021.
  • Rinnalla myös Heuer, J. & Pherson, R. Structured Analytic Techniques for Intelligence Analysis. Thousand Oaks: Sage. Second edition, 2015.

Completion methods

Method 1

Description:
Opintojakso toteutetaan opiskelijan itsenäisenä työskentelynä, jota ohjataan säännöllisillä ohjaustunneilla sekä tarvittaessa erikseen. Opiskelija suunnittelee itse analyysiprosessin aikataulun ja sen toteutuksen. Työ tehdään pääsääntöisesti itsenäisesti, mutta opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä ryhmätyötä edellyttäviä analyysityökaluja käytettäessä. Tiedustelukatsaus, tiedusteluraportti ja analyysissä käytetyt työkalut esitellään kurssin päätteeksi Jyväskylässä. Esittelytilaisuuteen on läsnäolovelvollisuus.
Evaluation criteria:
Opintojakson arviointi tehdään analyysityökalujen käyttöön, tiedusteluraporttiin ja tiedustelukatsaukseen perustuen. Arvioinnissa huomioidaan myös vertaisarviointi.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Independent study (5 cr)

Type:
Independent study
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
No published teaching