TSAS4033 Intelligence Products and Decision Support (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Opintojaksossa perehdytään tiedustelun ja tiedon tarvitsijan väliseen suhteeseen, tiedustelutuotteisiin, tiedolla johtamiseen sekä tulevaisuuden tutkimukseen. Opintojaksolla syvennetään analyysiosaamista laatimalla ryhmätyönä tiedusteluanalyysi Analysis of Competing Hypotheses (ACH)-analyysityökalulla. Tiedusteluanalyysin tuloksista laaditaan tiedusteluraportti ja tiedustelukatsaus, jotka esitellään opintojakson muille opiskelijoille. Tiedustelukatsauksen aiheena voi olla joko opiskelijoiden itse esittämä tai opettajan antama aihe.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija 1) osaa tehdä tiedustelukysymyksen perusteella tiedusteluanalyysin 2) osaa raportoida ja esittää tiedusteluanalyysin tulokset tiedustelutiedon tarvitsijalle 3) ymmärtää kaupallisten tiedustelukuvien käytön 4) ymmärtää tiedon merkityksen johtamisessa 5) ymmärtää tulevaisuudentutkimuksen perusteet ja ennakoinnin merkityksen 6) ymmärtää diplomatian ja tiedustelun suhteen.

Compulsory prerequisites

Literature

  • Lowenthal, M. Intelligence - From Secrets to Policy. Washington DC: CQpress. (2003 tai uudempi painos)
  • George, R. & Bruce, J. Analyzing Intelligence. Washington DC: Georgetown University Press. (2008 tai uudempi painos)

Completion methods

Method 1

Description:
Opintojakso toteutetaan etenevänä ja aikataulutettuna luento-opetuksena. Kurssin luentomateriaalit ja luentotallenteet julkaistaan Moodlessa, joten opintojakso on suoritettavissa pääsääntöisesti etäopiskeluna. Opintojakson päätteeksi pidettävät ryhmätöiden esittelyt toteutetaan Jyväskylässä, jolloin opiskelijoilla on läsnäolovelvoite.
Evaluation criteria:
Arviointi perustuu kurssilla laadittuun ryhmätyöhön ja tenttiin. Ryhmätyön arvioinnissa käytetään opettajan arvioinnin lisäksi vertaisarviointia.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Participation in teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching