TSAS4023 Hybrid Influence and Cognitive Security (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Opintojakson aikana käsitellään erilaisia vaikuttamisen muotoja, jotka yhdessä muodostavat hybridivaikuttamisena tunnetun kokonaisuuden. Osallistujat oppivat luentojen, tapausesimerkkien ja ryhmätöiden avulla ymmärtämään erilaisia hybridiuhkia ja niitä haavoittuvuuksia, joihin ne kohdistuvat sekä niitä strategisia tarkoitusperiä, jotka ovat tällaisen vaikuttamisen takana. Teeman tarkastelun viitekehyksenä opintojaksolla käytetään kognitiivisen sodankäynnin ja turvallisuuden malleja. Kurssilla pohditaan myös sitä, kuinka hybridivaikuttamiselta voidaan suojautua ja kuinka kognitiivista turvallisuutta voidaan suojata ja vahvistaa.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija 1) tuntee hybridivaikuttamisen, kognitiivisen sodankäynnin ja kognitiivisen turvallisuuden käsitteet, 2) tunnistaa erilaisia hybridivaikuttamisen komponentteja, esimerkiksi kyber- ja informaatiopsykologinen vaikuttaminen ja ymmärtää näiden vaikuttamismuotojen keskeisimmät tavoitteet ja toimintatavat, 3) osaa liittää hybridivaikuttamisen suurempiin vaikuttamisen ja turvallisuuden kokonaisuuksiin, 4) tietää, miten hybridivaikuttamiselta voidaan suojautua, 5) tietää, miten kognitiivista turvallisuutta voidaan vahvistaa sekä 5) tunnistaa Suomen ja suomalaisen yhteiskunnan erityspiirteitä hybridivaikuttamiseen ja kognitiiviseen turvallisuuteen liittyen.

Description of prerequisites

Opintojaksolla oletetaan, että opiskelija on suorittanut vähintään alemman korkeakoulututkinnon tai sitä vastaavan tutkinnon, esimerkiksi ammattikorkeakoulututkinnon

Study materials

Opintojakson kirjallisuus ja muu oppimateriaali voi vaihdella toteutuksittain.

Completion methods

Method 1

Description:
Opintojakson toteutustapa vaihtelee.
Evaluation criteria:
Arviointitapa vaihtelee toteutuksittain, ja se ilmoitetaan opiskelijoille kunkin toteutuksen alussa.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Participation in teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching