TJTS4501 IT & Human Behavior (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Tweet text

Tervetuloa IT:n ja ihmisen käyttäytymisen kiehtovaan maailmaan!

Description

Teknologia muokkaa maailmaa nopeammin kuin koskaan ennen. Samalla ihmisen käyttäytyminen on jatkuvassa muutoksessa. Esimerkiksi uudet teknologiat, kuten robotit, pelit ja tekoäly, muuttavat merkittävästi tapojamme työskennellä ja viettää vapaa-aikaa. Vastaavasti ihmisen käyttäytymisen ymmärtäminen muovaa teknologian suunnittelua ja kehittämistä.

Opintojaksolla tarkastellaan ensin ihmisen käyttäytymisen tutkimuksen perusteita yleisesti ja tietojärjestelmätieteessä. Opintojakson edetessä käsittelemme erilaisia teknologioita, ilmiöitä ja konteksteja sekä IT:n käytön positiivisia ja negatiivisia vaikutuksia. Aiheiden käsittely kytketään ajankohtaisiin tutkimuksiin.

Learning outcomes

Opintojakson suorittamisen jälkeen osallistuja:

1) Osaa tunnistaa ihmisen käyttäytymisen tutkimuksen keskeisiä käsitteitä ja teorioita sekä tietojärjestelmätieteen että muiden tieteenalojen näkökulmasta.

2) Ymmärtää erilaisia tapoja, joilla IT ja teknologiset muutokset vaikuttavat ihmisen käyttäytymiseen (esim. työssä ja vapaa-ajalla).

3) Osaa arvioida IT:n käyttöön liittyviä ajankohtaisia positiivisia ja negatiivisia vaikutuksia ja luoda niihin liittyviä ratkaisuideoita.

Additional information

Suoritustavat:

Opintojakso järjestetään kerran lukuvuodessa aikataulutettuna verkkokurssina (sis. videoluennot, materiaalit ja tehtävät).

Arviointiperusteet:

Opintojakson arviointi perustuu tehtäviin.

Study materials

Kirjallisuus ja materiaalit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Participation in teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching