TJTA3600 Foundations of Research (6 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Tweet text

Kurssilla perehdytään tietojärjestelmätieteen tutkimuksen tekemisen perusteisiin, joita tarvitaan kandidaatintutkielman tekemisessä.

Description

Tällä verkkokurssilla perehdytään tutkimuksenteon perusteisiin, kirjallisuuden käyttöön, raportointiin sekä tutustutaan erilaisiin tutkimusmetodologisiin suuntauksiin (laadullinen tutkimus, määrällinen tutkimus ja design science). Kurssi on jaettuna neljään moduuliin. Johdanto tutkimukseen 3 op sisältää tutkimusraportoinnin, kirjallisuudenkäytön ja systemaattisen kirjallisuuskatsauksen. Tämän lisäksi kurssilla on kolme muuta erillistä tutkimusmenetelmämoduulia: laadullinen tutkimus 1 op, määrällinen tutkimus 1 op, design science -tutkimus 1 op. Näissä moduuleissa perehdytään erilaisiin aineiston analyysitapoihin.

Learning outcomes

Kurssin jälkeen opiskelijalla on valmiuksia aloittaa oman tutkimuksen tekeminen ohjauksen alaisena kandidaatinseminaarissa. Kurssilla opiskelija saa tiedollisia valmiuksia kandidaatintutkielman analyysin tekemiseen sekä raportointiin. Kurssin jälkeen opiskelija tunnistaa keskeisten tutkimusmenetelmäsuuntausten erot, ymmärtää systemaattisen kirjallisuuskatsauksen perusteet ja osaa arvioida omaa menetelmävalintaansa kandidaatintutkielman suhteen.

Completion methods

Method 1

Description:
Kurssi on verkkokurssi ja sisältää luentoja ja muuta oppimateriaalia ja niihin liittyviä pienimuotoisia monivalintatenttejä ja harjoitustehtäviä.
Evaluation criteria:
Arvioinnissa painotetaan sisällön tiedollista omaksumista ja ymmärtämistä.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Independent study (6 cr)

Type:
Independent study
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching