TJTA1140 Basics of IT management (5 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Tweet text

Tietohallinto vastaa kokonaisvaltaisesti organisaation IT-palveluista. Kurssilla perehdytään laajasti tietohallinnon vastuualueisiin ja käytännön tehtäviin.

Description

Tietohallinto vastaa kokonaisvaltaisesti organisaation IT-palveluista ja -järjestelmistä ja se tekee läheistä yhteistyötä muiden yksiköiden kanssa sekä edistää digitalisaatiota. Tietohallinnon rooli on kehittynyt tukitoiminnosta kriittiseksi osaksi liiketoimintaa. Tietohallinnon toimenkuvan muutos palveluiden tuottajasta palveluiden innovoijaksi ja ostajaksi korostaa mm. hankintaosaamisen merkitystä. Opintojakson aikana opiskelijat tutustuvat laajasti tietohallintoon ja sen toimintaan. Kurssilla perehdytään tietohallinnon vastuualueisiin, käytännön tehtäviin sekä työkaluihin.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hahmottaa tietohallintotoiminnon kokonaisuuden ja tehtäväkentän. Opiskelija ymmärtää tietohallinnon johtamiseen liittyviä kysymyksiä, kuten tietohallintostrategian laa-dintaan liittyviä seikkoja. Opiskelija tuntee IT:n hyvän hallintatavan sekä IT-omaisuuden hallinnan peruskäsitteitä. Lisäksi hän osaa mm. IT-palvelujen hallinnan, IT-hankintojen ja IT-sopimusasioiden keskeisiä alkeita sekä tunnistaa erilaisia tietohallinnon työtä tukevia työkaluja ja malleja. Opintojakson tavoitteena on antaa opiskelijalle kattava yleiskuvaus tietohallinnon tehtäväkentästä ja merkityksestä liiketoiminnalle.

Additional information

Luennoille on pakollinen osallistuminen.

Description of prerequisites

Kurssille osallistuvat opiskelijat ovat pääsääntöisesti tietojärjestelmätieteen opiskelijoita, valtaosin kandidaattiohjelman ensimmäistä vuotta suorittavia. Opiskelijoilla ei ole aiempaa ymmärrystä tietohallinnosta.

Study materials

Tenttimateriaalina toimivat luennoilla esitettävät asiat, kurssiaineisto sekä täydentävät materiaalit. Kurssiin sisältyy IT-hankintoja koskeva verkko-opetusmoduuli, joka kuuluu myös tenttimateriaaliin. Muutoin kurssi toteutetaan pääosin luokkaopetuksena.

Completion methods

Method 1

Description:
Kurssin suorittaakseen opiskelijan tulee osallistua läsnä- ja etäopetuksen luennoille sekä tutustua huolella kurssimateriaaleihin. Lisäksi opiskelijan tulee suorittaa hyväksytysti verkko-opetusmoduuli sekä saada tentti hyväksytysti läpi. Sekä läsnä- että etäopetustunneilla on pakollinen läsnäolo, tunteja ei tallenneta. Verkkomoduuli tulee käydä läpi omaan tahtiin kurssin aikana.
Evaluation criteria:
Tentti, joka arvioidaan asteikolla 1-5 sekä verkko-opetuksena tapahtuva moduuli, jonka suoritus arvioidaan hyväksytty/hylätty -periaatteella.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Independent study (2 cr)

Type:
Independent study
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish

Teaching

x

Participation in teaching (3 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching