TIEP1300 Python for Scientific Computing (1 cr)

Study level:
Basic studies
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Opintojakso on suunniteltu tarjoamaan opiskelijoille perusta Python-ohjelmoinnissa sekä kehittämään valmiuksia soveltaa Pythonia monipuolisesti eri alueilla. Opintojakso sopii sekä aloittelijoille että niille, jotka haluavat syventää olemassa olevaa osaamistaan. Kokemusta ohjelmoinnista olisi kuitenkin hyvä olla entuudestaan. Opintojakson aikana opit Pythonin perusteet, syntaksin ja sen, missä Pythonin suo-rituskyvystä on erityisesti hyötyä.


Opintojakson aikana opit Pythonin perusrakenteet, kuten muuttujat, tietotyypit, ehtolauseet ja silmukat, jotka muodostavat ohjelmoinnin perustan. Tutustut Pythonin vahvuuksiin ja siihen, miten ja missä yhteyksissä Pythonin käyttö on erityisen tehokasta. Opit kirjoitta-maan toiminnallisia koodipätkiä, jotka ratkaisevat konkreettisia on-gelmia, sekä kehittämään ja suorittamaan monimutkaisempia komen-tosarjoja. Pääset kokeilemaan Pythonin käyttöä erilaisissa ohjelmoin-tiympäristöissä, kuten tekstieditoreissa, kehitysympäristöissä (IDE) ja Jupyter Notebookissa. Tutustut Pythonin laajaan kirjastovalikoimaan, joka mahdollistaa monipuolisen toiminnallisuuden.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:- Ymmärtää Python-ohjelmoinnin perusteet ja syntaksin- Ymmärtää missä Pythonin suorituskyvystä on hyötyä - Osaa kehittää ja suorittaa funktioita ja komentosarjoja käyttäen Pythonia- Osaa käyttää kieltä erilaisissa ympäristöissä- Osaa hyödyntää erilaisia kirjastoja (esim. laskemiseen ja visualisointiin liittyen)

Description of prerequisites

Ohjelmoinnin perusteet (Ohjelmointi 1 tai vastaavat tiedot).

Completion methods

Method 1

Evaluation criteria:
Ilmoitetaan toteutuskohtaisesti
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Independent study (1 cr)

Type:
Independent study
Grading scale:
Pass - fail
Evaluation criteria:
<p>Ilmoitetaan toteutuskohtaisesti</p>
Study materials:

Ilmoitetaan toteutuskohtaisesti

Teaching