STOP1006 Social Work Practice I (5 cr)

Study level:
Basic studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy
Coordinating organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy, Open University
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Kontaktiopetuksessa käsitellään sosiaalityön toimintakenttiä ja sosiaalityötä ammattina sekä rakennetaan omaa suhdetta niihin. Opiskelijat hankkivat itselleen työssäoppimispaikan, jossa he perehtyvät sosiaalityöntekijöiden työhön ja havainnoivat sosiaalityön käytäntöjä 10 työpäivän ajan. Työssäoppimisjakson lisäksi opintojaksoon sisältyy aloitus- ja loppuseminaarityöskentelyt sekä kirjallisia tehtäviä.

Learning outcomes

Opiskelija saa jaksolla käsityksen sosiaalityön toimintakentästä ja harjaantuu havainnoimaan sosiaalityön käytäntöjä sekä oppii hahmottamaan niitä tieteellisen tiedon näkökulmasta. Opiskelija oppii tunnistamaan vaikeiden elämäntilanteiden merkityksiä sekä niiden tuottamien tuen tarpeiden lähtökohtia. Hän osaa hahmottaa sosiaalityön erilaisia toimintaympäristöjä ja kohdeilmiöitä suhteessa yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin rakenteisiin. Opiskelija tunnistaa omia arvolähtökohtiaan ja hahmottaa sosiaalityön eettisiä arvoja ja ammatillisia periaatteita sekä ymmärtää tuen tarpeessa olevan ihmisen kohtaamisen ja hyvien vuorovaikutustaitojen merkityksen.

Study materials

Suoritusvaatimuksiin sisältyvä kirjallisuus ja mahdollinen muu materiaali, joka ilmoitetaan erikseen.

Completion methods

Method 1

Description:
Kontaktiopetus, työssäoppimisjakso (10 työpäivää) ja kirjallisia tehtäviä. Suoritustapa on sosiaalityön tutkinto-ohjelman opiskelijoille ja muille kuin sosiaalityön tutkinto-ohjelman opiskelijoille sama. Opintojaksoon kuuluva aloitusseminaari tulee olla käytynä ennen työssäoppimisjakson aloittamista. Aloitusseminaarista alkaen suoritusaikaa on noin vuosi.
Evaluation criteria:
Kontaktiopetuksen, työssäoppimisjakson ja kirjallisten tehtävien hyväksytty suorittaminen.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching