SPTP101 Introduction to Gender Studies (5 cr)

Study level:
Basic studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Tweet text

Sukupuolentutkimuksen johdantokurssi tarjoaa yleiskatsauksen opinalan keskeisimpiin teema-alueisiin ja teoreettisiin suuntauksiin.

Description

Opintojakso tarjoaa johdatuksen sukupuolentutkimuksen ajankohtaisiin keskusteluihin ja tutkimuskohteisiin. Siinä perehdytään sukupuolentutkimuksen keskeisiin käsitteisiin ja teoriaperinteisiin sekä opitaan niiden merkitys eri yhteiskunta- ja humanistisissa tieteissä tarkastelemalla sukupuolentutkimukseen kytkeytyviä tärkeimpiä metodologisia haasteita. Opintojakso koostuu luento-opetuksesta ja kirjatentistä. Se soveltuu suoritettavaksi osana sukupuolentutkimuksen ydinopintoja tai sellaisenaan tiiviinä johdatuksena sukupuolentutkimuksen ydinkysymyksiin.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:

· Tunnistaa sukupuolentutkimuksen keskeisimmät kysymyksenasettelut ja niiden historiallisen kehityksen.

· Osaa kuvata sukupuolentutkimuksen keskeisiä teorioita, käsitteitä, ja menetelmiä sekä tutkimuskohteita.

· Osaa hahmottaa sukupuolentutkimuksen suhteen yhtäältä feministiseen liikkeeseen ja toisaalta eri yhteiskunta- ja humanististen tieteiden tutkimuskysymyksiin ja -menetelmiin.

Additional information

Opintojakso on mahdollista suorittaa myös sukupuolentutkimuksen valtakunnallisen Hilma-verkoston verkkokurssina. Katso Hilma kurssienkorvaavuudet ja ilmoittautumisohjeet täältä: Hilma - sukupuolentutkimuksen yliopistoverkosto | Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)

Literature

  • Saresma, Tuija, Leena-Maija Rossi & Tuula Juvonen (toim.) (2010): Käsikirja sukupuoleen ISBN 9789517682473 nidottu, ISBN 978-951-768-454-5 verkko

Completion methods

Method 1

Description:
Kontaktiopetus, oppimispäiväkirja ja tentti.
Evaluation criteria:
Osallistuminen (vähintään 2/3 luennoista) ja luentopäiväkirja muodostavat 50% suorituksesta ja kirjatentti muodostaa 50%.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching