MATS9020 Matematiikan aineenopettajan pro gradu -tutkielma (20 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
English, Finnish
Responsible organisation:
Department of Mathematics and Statistics
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Tweet text

Matematiikan aineenopettajan ja LuMon matematiikan opintosuunnan matematiikan syventävän opintokokonaisuuden opinnäytetyö.

Description

Matematiikan syventävän opintokokonaisuuden tutkielma aineenopettajille ja LuMon matematiikan opintosuunnan opiskelijoille.

Tutkielma laaditaan itsenäisesti. Sen tekemiseen saa kuitenkin apua tutkielman ohjaajaksi nimetyltä opettajalta. Tutkielman aihe tulee sopia etukäteen ohjaajan kanssa.

Learning outcomes

Pro gradu -tutkielman kirjoittamisen jälkeen opiskelija osaa laatia jäsenneltyjä esityksiä laajoista matemaattisista asiakokonaisuuksista; osaa käyttää kieltä ja merkintöjä huolitellusti matematiikan esittämiseen; ja osaa matemaattisia esityksiä laatiessaan ottaa huomioon kohdeyleisön.

Additional information

Hyväksytty tutkielma on julkinen ja se pitää tallettaa JYX-arkistoon; opintopisteet tutkielmasta saa vasta tämän jälkeen.

Description of prerequisites

Matematiikan aine- ja syventävistä opinnoista pitää olla laaja ja perusteellinen tuntemus, jotta pystyy soveltamaan oppimaansa matemaattisten ongelmien ratkaisemiseen ja käsittelyyn.

Completion methods

Method 1

Evaluation criteria:
Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelija pystyy tuottamaan itsenäisesti laajan tieteellisen kirjallisen tutkielman laitoksen opinnäytteiden kirjoitusohjeen mukaisesti. Arviointikohteina ovat aiheen vaativuustaso, argumentoinnin täsmällisyys, tutkielman rakenne ja jäsentely, kirjallisuuden hyödyntäminen, tutkielman viimeistely, tekijän itsenäisyys ja aikataulussa pysyminen. Empiirisen tutkimuksen kohdalla arvioidaan lisäksi myös menetelmien valintaa ja käyttöä, sekä tulosten tarkastelua.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Independent study (20 cr)

Type:
Independent study
Grading scale:
0-5

Teaching