MATA2401 Workshop for science teachers (2–3 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Mathematics and Statistics
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Opintojaksolla tarkastellaan matematiikan opetusta eri näkökulmista. Keskitytään erityisesti yhteisopettajuuteen, ongelmalähtöiseen opettamiseen ja oppimiseen. Opintojaksolla suunnitellaan matematiikan opetuskokonaisuus, jonka opiskelijat toteuttavat Jyväskylän lähialueen kouluissa. Opintojaksoon sisältyy luentoja, pienryhmätyöskentelyä, itsenäistä työskentelyä ja raportointia.

Learning outcomes

Opintojakson aikana opitaan työelämätaitoja, ryhmässä toimimista sekä ajan käytön hallintaa. Kurssilla tutustutaan myös erilaisten havainnollistusvälineiden käyttöön ja pohditaan niiden tarpeellisuutta. 

Additional information

Opintojakso suoritetaan osallistumalla opintojakson tapaamisiin, suunnittelemalla ja toteuttamalla opetuskokonaisuus, sekä tekemällä loppuraportti opetuskokonaisuuden ja sen toteutuksen onnistumisesta. Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Description of prerequisites

Aineenopettajaksi opiskelevien kasvatustieteen perusopinnot. Lisäksi vaaditaan vähintään 20 op perus- tai aineopintotasoisia matematiikan opintoja.

Completion methods

Method 1

Evaluation criteria:
Opintojakson hyväksyttyyn arvosanaan vaaditaan osallistumista opintojakson opetustilaisuuksiin, opetuskokonaisuuden suunnittelu ja toteutus pienryhmissä sekä loppuraportointi.
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (2–3 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish

Teaching