LTKY1022 Nutrition and Physical Exercise (3 cr)
Description
Ravitsemus- ja ruokasuositukset, suositusten tausta ja tieteelliset perusteet
Väestön ravitsemuksen muutostrendit, haasteet ja ilmiöt
Ravinto- ja ruoka-aineiden perusteet
Ravitsemus ja terveys – väestön terveyden edistäminen ravitsemuksen keinoin
Ravitsemustilan, energiankulutuksen ja –tarpeen arviointi
Ravitsemuksen merkitys liikunnassa
Learning outcomes
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
osaa kuvata yleiset ravitsemussuositukset, niihin liittyvät fyysisen aktiivisuuden suositukset, suositusten laatimisen periaatteet ja keskeiset tieteelliset perusteet
osaa kuvata väestön ravitsemuksen keskeiset muutostrendit ja tunnistaa ajankohtaisia ravitsemuksen haasteita ja ilmiöitä
tietää ravitsemuksen merkityksen terveyden ylläpitämisessä
osaa ottaa huomioon eri-ikäisten liikkujien erityistarpeet ravitsemuksessa
Additional information
Sisältää soveltavan oppimistehtävän ja monivalintatentin
Study materials
Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Suomalaiset ravitsemussuositukset, uusin päivitys
Ajankohtaiset artikkelilähteet
Asiantuntijaluentotallenteet ajankohtaisista teemoista
Literature
- Ilander O. (toim.), Heikura I., Hietavala E-M., Laakso M., Manner L. & Mursu J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. Lahti: VK-Kustannus Oy