LTKY1022 Nutrition and Physical Exercise (3 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Sport and Health Sciences
Coordinating organisation:
Open University
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Ravitsemus- ja ruokasuositukset, suositusten tausta ja tieteelliset perusteet 
Väestön ravitsemuksen muutostrendit, haasteet ja ilmiöt 
Ravinto- ja ruoka-aineiden perusteet  
Ravitsemus ja terveys – väestön terveyden edistäminen ravitsemuksen keinoin 
Ravitsemustilan, energiankulutuksen ja –tarpeen arviointi 
Ravitsemuksen merkitys liikunnassa

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija 

  • osaa kuvata yleiset ravitsemussuositukset, niihin liittyvät fyysisen aktiivisuuden suositukset, suositusten laatimisen periaatteet ja keskeiset tieteelliset perusteet 

  • osaa kuvata väestön ravitsemuksen keskeiset muutostrendit ja tunnistaa ajankohtaisia ravitsemuksen haasteita ja ilmiöitä 

  • tietää ravitsemuksen merkityksen terveyden ylläpitämisessä

  • osaa ottaa huomioon eri-ikäisten liikkujien erityistarpeet ravitsemuksessa 

Additional information

Sisältää soveltavan oppimistehtävän ja monivalintatentin

Study materials

Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Suomalaiset ravitsemussuositukset, uusin päivitys 

Ajankohtaiset artikkelilähteet   

Asiantuntijaluentotallenteet ajankohtaisista teemoista

Literature

  • Ilander O. (toim.), Heikura I., Hietavala E-M., Laakso M., Manner L. & Mursu J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. Lahti: VK-Kustannus Oy

Completion methods

Method 1

Evaluation criteria:
Verkko-opiskelu
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Independent study (3 cr)

Type:
Independent study
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching