KOGS2007 Research Practice (3–5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Tweet text

Tutkimusharjoittelu kognitiotieteen opiskelijoille

Description

Tutkimusharjoittelu suoritetaan joko kognitiotieteen tutkimusryhmän tutkimusprojekteissa, yrityksessä tai tutkimusorganisaatiossa osallistumalla käytännön tutkimustyöhön. Edellytyksenä harjoittelulle on, että se sisältää ainakin osin käyttäjätutkimusta. Osa harjoittelusta voi olla myös esim. käyttäjätutkimuksen kautta kerätyn tiedon hyödyntämistä suunnittelussa tai tuotekehityksessä. Harjoittelu on tarkoitettu kognitiotieteen pääaineopiskelijoille.


Suoritustavat:

Opiskelija työskentelee tutkimusprojekteissa osallistumalla käytännön projektityöhön ja laatii harjoittelusta kirjallisen raportin. Harjoittelujakson pituus on minimissään 1 kuukausi (70 h). Opintopisteet määräytyvät kaavalla 27 h harjoittelua = 1 opintopiste. Rajallinen määrä paikkoja per lukukausi. Ota yhteyttä kurssin vastuuopettajaan harjoittelusta sopimiseksi.


Learning outcomes

Harjoittelun päätteeksi opiskelijalla on kokemusta käyttäjätutkimus-työstä todellisissa projekteissa. Hänellä on ymmärrystä tutkimus- tai tuotekehitysprojektin toiminnasta, tiimityöskentelystä, ihmisen ja teknologian vuorovaikutukseen liittyvän tutkimuksen toteuttamises-ta, sekä valmiudet osallistua käyttäjätutkimusten toteutukseen osana laajempia projektikokonaisuuksia.

Description of prerequisites

KOGS1003 Empiiriset tutkimusmenetelmät ja KOGS1004 Käyttäjätutkimus tai KOGS1005 Argumentoiva suunnittelu, tai vastaava osaaminen

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Independent study (3–5 cr)

Type:
Independent study
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish

Teaching